Zvezda trojkama uništila Asvel na startu Evrolige!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Areni veoma ubedljivo sa 94-73 francuski Asvel na startu Evrolige.

Pobednik se nijednog trenutka nije doveo u pitanje, pošto su košarkaši Zvezde od samog početka krenuli da nameću ritam, ubacivši čak 7 trojki iz 9 pokušaja u prvoj četvrtini, što je bila najava klupskog rekorda kada se radi o ovom aspektu.

Utakmicu je poenima na dobro poznatom mestu otvorio Žofri Lovernj, bivši košarkaš Partizana, na šta je Branko Lazić odgovorio trojkom, čime je samo najavio pravo “bombardovanje” koje je trajalo tokom čitavog prvog poluvremena.

Nizale su se trojke. Po dve su pogodili Marko Simonović, koji je uhvatio ritam kada je bilo najpotrebnije, i Šabaz Nejpir, posle čijeg drugog pogotka iz daljine je nakon nepuna 4 minuta igre, domaćin već imao dvocifrenu prednost od 17-7! Da Gedraitis nije zgazio liniju, srpski tim bi vezao čak šest trojki na samom početku utakmice, odnosno svog nastupa u Evroligi, a bio bio ostvaren i klupski rekord u ovom takmičenju.

Paris Li je uspeo da na poslednji pogodak uzvrati trojkom, ali je ubrzo vraćeno dvocifreno vođstvo trojkom Gedraitisa (22-12), a kada se van linije 6,75 upisao i Hanga, crveno-beli su se odlepili na +13, na minut i 20 sekundi do isteka perioda.

Posle neverovatnog učinka 7/9 za tri poena, Zvezda je posle prvih deset minuta vodila sa 29-18.

Međutim, nije francuski tim bolje prošao ni u drugom delu. Ekipa Duška Ivanovića je sasula novih pet trojki, a seriju je otvorio Miloš Teodosić nakon dva i po minuta posta kada je reč o poenima u drugom kvartalu. Ubrzo je u seriju poena ušao Nemanja Nedović, na čijem talasu je ostvarena prednost od 15 poena razlike (37-22).

Glavnu ulogu je potom preuzeo Roka Gedraitis, vezavši tri trojke bez promašaja, uključujući i onu pogođenu u prvom delu. Tako je na nešto više od minut do kraja poluvremena povisio razliku na 20 poena (49-29), a tačku na ovaj deo na isti način je stavio Nejpir, koji je treći put bio precizan iz daljine, za maksimalnih +21 na poluvremenu, kada je domaćin vodio sa 52-31.

Oličenje nemoći francuske ekipe kao da se videlo u završnici poluvremena kada je Nejpir oteo loptu iz ruke Egbonua odmah nakon što je započet napad, kada je u produžetku akcije usledila jedna od trojki Gedraitisa.

Drugom trojkom Lazića posle dva i po minuta igre u drugom poluvremenu razlika je dostigla +25 (62-37), ali je nalet prekinuo De Kolo sa dve uzastopne trojke, sa razmakom od preko dva minuta bez poena sa bilo koje strane.

Posle ubačenih slobodnih bacanja Luvavua francuska ekipa uspela je da se spusti na -14, ali je usledio hladan tuš pogotkom Nedovića iz velike daljine, čime je ostvario dvocifreni poenterski učinak.

Petom je trojkom Nejpira ostvarena prednost od 77-60. Posle asistencije najiskusnijeg – Miloša Teodosića, seriju trojki je nastavio najmlađi – Dalibor Ilić, na pet minuta do kraja utakmice. Asvel je samo uspeo da odigra egal drugo poluvrema kako ne bi doživeo enormno visok poraz.

Najefikasniji na kraju bio je Šabaz Nejpir sa 21 poenom, uz 3 skoka i asistenciju. Gedraitis je upisao 17, dodavši tome još 5 skokova i 4 završna dodavanja, a Marko Simonović 14 poena. Nedović je takođe bio dvocifren sa 12 poena, uz po 3 skoka i asistencije.

U poraženom timu Lovernj je sakupio 18 poena, 6 skokova i jednu asistenciju, dok su Nando De Kolo i Timoti Luvavu imali po 13 poena.

U narednom kolu crveno-beli gostuju Žalgirisu, a Asvel dočekuje Partizan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE