F1: Ferštapen do treće titule!

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je treću titulu svetskog šampiona tokom sprint trke koja je vožena u okviru Velike nagrade Katara.

Ferstapenu su za novu titulu bila potrebna samo tri boda, što znači da bude barem šesti, ali ju je obezbedio u trenutku kada je njegov timski kolega Serhio Peres izleteo sa staze. 

U tom trenutku holandski automobilista je bio treći, da bi do kraja trke napredovao do druge pozicije i kao trostruki svetski šampion je prošao kroz cilj dve sekunde iza Pjastrija koji je bio najbrži.

Australijanac je tako prvi put u karijeri uspeo da se nađe na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, a njemu i novom-starom šampionu na podijumu se pridružio drugi vozač Meklarena Lando Noris.

Ferstapen se sad pridružio društvu u kojem su Aerton Sena, Niki Lauda, Džeki Stjuart i Džek Brebam kao trostruki svetski šampioni. Više titula od njih osvojili su – Alen Prost i Sebastijan Fetel po četiri, Huan Manuel Fanđo pet i Mihael Šumaher i Luis Hamilton po sedam. Holanđanin je takođe Red Bulu doneo sedmu titulu u konkurenciji vozača, dok je austrijski tim još ranije obezbedio naslov prvaka među konstruktorima.

Ferstapen sada ima 407 bodova, slede ga Peres sa 223 i Hamilton sa 174. Holanđanin u nedelju startuje sa pol pozicije na glavnoj trci, ispred Rasela i Hamiltona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE KRUNISANJA ZA ŠAMPIONE: Crveni Torina ih pokrenuo, Inter siguran na Meaci! (VIDEO)

Fudbaleri Intera savladali su Torino sa 2:0 u 34. kolu Serije A. I to pred svojim navijačima, u prvom...

POVEZANE OBJAVE