OI KVALIFIKACIJE: Amerika prejaka, Srbija nije izgubila sve šanse za Pariz!

Odbojkaši Srbije, poraženi su od SAD sa 3:0 na kvalifikacionom turniru za OI u Parizu koji se igra u Tokiju. Orlovi su lako pali pred favorizovanim rivalom, i sa ovog takmičenja nemaju šansu za plasman na najveću planetarnu smotru.

Na početku je bio egal i ekipe nisu uspevale da se odlepe. Amerikancima to prvima polazi za rukom i odlaze na 6:4. Naš tim je to brzo poništio.

Kasnije Amerika vraća +2 i dodatno povećava na maksimalno vođstvo od +4 (16:12). Od tada su ga održavali za miran završetak seta i vođstvo od 1:0.

Japan bolji od Srbije: Težak poraz odbojkaša

U ranoj fazi drugog seta, Amerika vodi 5:3. Tokom ovog seta su održavali prednost i dobili ga jednako ubedljivo kao prvi.

Treći set Amerikanci počinju sa 3:0. U kasnijoj fazi su imali i +8 (13:5). Amerikanci su potvrdili klasu i obezbedili ubedljiv trijumf.

Najbolji u našem timu bio je Miran Kujundžić sa 12 poena uz 10 Atanasijevića. Holt sa 13 i Anderson sa 11 poena predvodili su selekciju SAD-a.

Našem timu na kraju ovih kvalifikacija ostaje još duel sa Slovenijom. Međutim, nije sve izgubljeno što se plasmana na OI tiče. Dve najbolje ekipe sa ova tri turnira idu dalje uz već domaćina Francusku. Za preostalih pet mesta će se koristiti rang lista iz juna 2024. godine a prioritet su zemlje sa onih kontinenata koje se još uvek nisu plasirale na OI.

Srbija – SAD 0:3 (19:25, 18:25, 17:25 )

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE