Pjaniđani izneo očekivanja pred meč sa Zvezdom

U okviru drugog kola regionalne ABA lige, košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Cedevita Olimpije.

Novi trener Cedevite je iskusni Italijan Simone Pjaniđani koji je izneo očekivanja pred ovaj susret.

-Vreme koje je pred nama je važno za izgradnju našeg sistema i napredak svakog dana. O rivalima ne treba trošiti previše reči, jer znamo da je Crvena zvezda jedna od najboljih ekipa u Evroligi. Beograđani imaju podugačak spisak kvalitetnih igrača, pa ne znamo sa kim će kročiti na parket u nedelju. U četvrtak smo mogli da vidimo kako mogu da unište evroligaški tim. Međutim, ako ćemo razmišljati na ovaj način, onda razmišljamo previše. Moramo da razmišljamo šta nam je važno, kako da napredujemo i postanemo ozbiljna ekipa u najkraćem mogućem roku i igramo intenzivno i energično. Za nas je svaki meč protiv velikih rivala dobar test, ali u isto vreme ćemo se truditi da napredujemo. Svakog dana moramo da budemo bolji nego prethodnog dana i sa tim mentalitetom idemo ka svim narednim mečevima, rekao je Pjaniđani.

Karlo Matković zna da njegovu ekipu čeka težak posao u “Areni”.

-Za nas će nedeljni meč biti veoma dobar test. Crvena zvezda je evroligaš koji igra veoma dobro, tako da ćemo morati da se dobro pripremimo za rivala. Velika je verovatnoća da nas u Beogradu čeka puna sala navijača, koji će se pobrinuti za atmosferu, a na nama je da uživamo u košarci, kazao je Matković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U BORBI ZA ABA LIGU: Vojvodina bi da nadoknadi -18, trener saopštio loše vesti pred revanš

Košarkaši Vojvodine ubedljivo su poraženi u prvom meču polufinala ABA 2 lige od Podgorice 98:80. Moraju da nadoknade veliki minus...

POVEZANE OBJAVE