Pogba ponižen završio na minimalcu: Juventus mu zbog jedne stvari ne može raskinuti ugovor!

Pol Pogba saznao je katastrofalne vesti. Drugi nalaz doping testiranja takođe je bio pozitivan i vezista Juventusa se suočava sa dugogodišnjom suspenzijom iz fudbala.

Pad na doping testiranju ostavlja ga bez silnih miliona i on će od sada biti na godišnjem minimalcu za fudbalere italijanske Serije A.

Protiv 30-godišnjeg Francuza sada će biti pokrenut disciplinski postupak u kome će mu biti izrečena kazna. Ona bi mogla ići i do četiri godine zabrane igranja.

Dobiće Pogba priliku da se brani pravnim putem, ali suspenzija je neizbežna. Osim toga, on po automatizmu zbog kršenja doping pravila ostaje bez unosnog ugovora sa Juventusom i umesto 8 miliona evra godišnje, primaće minimalac.

Taj minimalac za igrače u italijanskoj Seriji A iznosi 27.300 evra na godišnem nivou, ali potpuno je jasno da će čelnici Juventusa nakon ove vesti pokušati da raskinu ugovor sa Pogbom.

Trenutno on ne može biti jednostrano raskinut sve dok Sud ne donese zvaničnu odluku o kazni. U slučaju suspenzije između dve i četiri godine, klub ima mogućnost da raskine saradnju ss igračem bez ikakvih obaveza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STIGLA ZAMENA ZA STOJIĆA: Nekadašnji igrač Dinama iz Zagreba pojačao TSC

Novi igrač TSC-a iz Bačke Topole od danas je hrvatski defanzivac Luka Capan, saopštio je taj klub. Njegova glavna pozicija...

POVEZANE OBJAVE