IVANIĆ I OLAINKA RASPOLOŽENI: Lučić pakovao, Zvezdi goleada u Kragujevcu!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali na gostovanju kragujevački Radnički 4:3 u 11. kolu Superlige Srbije. Susret je obeležilo prvo poluvreme u kome je viđeno čak pet pogodaka.

Odmah su domaćini u drugom minutu imali najbolju priliku. Probio je Čolović a Mijailović i Glazer otklonili opasnost. Zvezdin defanzivac je potom u 4. minutu i dobio žuti karton za žustar početak susreta u Kragujevcu.

Radnički je delovao opasnije od aktuelnog šampiona tokom prvih 15. minuta susreta. Do isteka tog perioda, Zvezda je prvi put pokušala tek u 11. minutu. Onda je Zvezda imala svoje najbolje šanse.

Leković je dvaput intervenisao nakon pokušaja Endiajea.

To je dalo krila Kragujevčanima koji od 21. minuta vode na Čika Dači. Strelac je bio Gluščević.

Zvezda je posle devet minuta stigla do izjednačenja. Na 1:1 je u 30. minutu poravnao Piter Olainka. Pre toga je Radnički propustio dva minuta ranije šansu za 2:0 ali je Činedu loše dodao Suliju.

Već u 33. minutu crveno-beli stižu do potpunog preokreta drugim golom raspoloženog Olainke.

Uzbuđenjima nije bilo kraja jer je u prvom delu viđen i četvrti gol. Radnički je poravnao na 2:2 u 38. minutu preko Činedua.

U moru preokreta za ovo poluvreme, Zvezda ponovo vodi 3:2. Strelac je na početku nadoknade bio Mirko Ivanić. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Na startu nastavka povredio se strelac gola Gluščević. U 50. minutu iznet je nosilima sa terena. Desila se i situacija da je jedan igrač Kragujevčana ušao u igru a nije bio u protokolu.

U 60. minutu je Čolović bio neprecizan nakon slobodnog udarca. Zvezda onda to koristi i stiže do dva gola prednosti. Uz Olainku, i Ivanić je postao dvostruki strelac u 67. minutu.

Od tog gola radnički je u finišu uspeo samo da smanji na 4:3. U strelce se od 4 minuta nadoknade upisao Zorić.

Zbog tog gola je nadoknada produžena još malo a Zvezda uspela da trijumfuje. Nakon pauze za nacionalne timove, ona će 21. oktobra dočekati Javor i potom gostovati Lajpcigu. Imaju bod više od TSC-a koji sutra igra sa Spartakom. Kragujevčani idu u Kruševac i pokušaće da izbegnu borbu za opstanak.

Radnički Kragujevac – Crvena zvezda3:4(2:3)

Gluščević 21′, Činedu 38′ – Olainka 30′, 33′; Ivanić 45′, 67′

Radnički Kragujevac: Leković, Popović, Pecelj, Zorić, Radovanović, Gluščević, Mitrović, Ristić, Čolović, Činedu, Sali.

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Điga, Dragović, Hvang, Kanga, Lučić, Ivanić, Bukari, Endiaje, Olainka

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE