MIJAILOVIĆ SE OBRATIO MAKABIJU: Pismo predsednika Partizana, ponudio pomoć

U prvom kolu Evrolige, košarkaši Partizana poraženi su od Makabija na gostovanju.

Crno-beli danas igraju protiv Krke u ABA ligi. Izrael je u međuvremenu zadesio raketni napad militantne grupe Hamas zbog čega je i sport u toj zemlji stao.

Timu iz Tel Aviva obratio se pismom Ostoja Mijailović, predsednik Partizana. Obratio se ujedno i njihovom predsedniku Šimonu Mizrahiju. Prenosimo ga u celosti:

Poštovani gospodine Mizrahi, dragi prijatelji KK Partizan i Srbije, U ovim tužnim trenucima, u ime KK Partizan Mozzart Bet želim da izrazim najdublje saučešće vama i vašem narodu. Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beogradu. Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod. Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, KK Partizan Mozzart Bet je spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica. Tokom proteklih više od 40 godina, Makabi i Partizan su bili veliki rivali na terenu, ali su svi naši dueli uvek završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje. Nažalost, kroz istoriju KK Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini. Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim. Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo koje vreme i mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo KK Makabi. Sportski pozdrav, Ostoja Mijailović Predsednik KK Partizan Mozzart Bet, navodi se u pismu.

Utakmica Makabija na gostovanju Armaniju u Evroligi će takođe biti pomerena, kao i današnja planirana protiv Kajrat Ate u šampionatu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE