PRED EVROLIGAŠKO GOSTOVANJE: Partizan na +40 u Novom Mestu!

Košarkaši Partizana upisali su i drugi trijumf u novoj sezoni ABA lige. Vrlo ubedljivo su slavili na gostovanju Krki (96:56) u drugoj rundi. Pojačali su tempo u drugoj deonici i definitivno napravili ključnu razliku.

Crno beli su krenuli u petorci: Avramović, Panter, Naneli, Smailagić i Vukčević. Krkin tim na startu bio je: Škedelj, Špan, Cerkvenik, Macura i Hamilton.

Prve poene na utakmici postigao je Tristan Vukčević. Oba puta je bio precizan sa penala. Krki je Cerkvenik doneo prve poene, takođe sa slobodnih bacanja.

Partizan je u prvim minutima poveo 8:3. Crno beli su držali plus, ali su imali i nekoliko pormašaja iz igre uz nervozan početak. Vodili su igrači Željka Obradovića sa +5 nakon prvog perioda.

Gosti iz Beograda trojkom Trifunovića otvaraju drugu četvrtinu. Serijom 5:0 stižu do prve dvocifrene prednosti (21:11). Za četiri minuta igre bilo je 10:2 u korist Partizana a Krka tri bila bez koša. Aktuelni šampion je to iskoristio da gradi višak tokom ovog dela utakmice.

Krka je pokušavala do poluvremena što više spustiti razliku. Nisu uspeli a Partizan je došao do +20 (42:22) posle serije 6:0. Naneli je trojkom doneo +23 nakon prvih 20 minuta (45:22). Avramović je bio jedini dvocifreni kod Partizana sa 13 poena. Anđušić i Naneli su imali 7 koševa.

Sedam je u timu Krke imao Hamilton.

Partizan drugo poluvreme otvara serijom 4:0. Krka je u ovom periodu bila poenterski efikasnija ali su crno-beli održavali stečeni plus iz drugog perioda.

Prve poene u 4/4 postigao je Dozir. I nju Partizan počinje mini serijom bez odgovora rivala 7:0. Protekla je u ritmo crno-belih koji je priveo meč kraju. Samo su uspeli da pređu i 40 poena prednosti na 2 minuta do kraja (90:49)

Najbolji kod pobednika Avramović je imao 15 poena. Koprivica je dodao 12 a poen manje Dozir.

U timu Krke Hamilton i Cerkvenik su imali po 16 koševa.

Pre nego što će dočekati Cibonu u trećem kolu, Partizan gostuje Asvelu u Evroligi. Krka ide u Podgoricu na meč protiv Budućnosti.

Krka – Partizan 56:96 (11:16, 11:29, 20:23, 14:28)

Foto: ABA liga/ Krka/ Robi Verbajs

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROŠLO JE SKORO 20 GODINA: Kada je Nadal u neobičnom meču savladao Federera (FOTO)

Španski teniser Rafael Nadal još uvek se nije povukao iz tenisa. Njegov nekada veliki rival uz Đokovića Rodžer Federer jeste. Španac...

POVEZANE OBJAVE