Košarkaš uveren: Zvezda je sila, igraće plej-of Evrolige

Na startu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde su ostavili sjajan utisak. Upisali su ubedljivu pobedu protiv Asvela, a ni u regionalnoj ABA ligi nije drugačija situcija.

Ostvarili su dva trijumfa sa može se reći pola snage. O silovitom startu crveno-belih govorio je košarkaš turske Karšijake Erik Mekalum koji ekipu trenera Druška Ivanovića vidi u plej-ofu Evrolige.

Ne samo da imaju toliko šutera i različitih opcija za poentiranje… Imaju kontrolu u pik-en-rolu, ’veličinu’ na krilnim pozicijama sa Gedraitisom i Hangom. Kako su kontrolisali skok – imali su 17 ofanzivnih skokova šutirajući pri tom 50 posto za tri, nije kao da su promašili mnogo šuteva…“, započeo je Mekalum, pa nastavio.

-Ako nastave da budu tako moćni u skoku i da šutiraju tako… Naravno, neće davati 17 trojki po meču, ali ti šutevi nisu bili ludi, neverovatni, teški, već se čini da takve šuteve mogu da dobiju unutar svoje napadačke šeme, sa Nejpirom kao kreatorom. Zvezda je sila – reći ću to sada: oni su plej-of tim. Ne plej-in, već će biti u plej-ofu, uveren je Amerikanac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE