Srpski treneri zauzeli vrh u Evrokupu!

Mladi srpski košarkaški treneri Dušan Alimpijević i Petar Božić ostvarili su veliki napredak poslednjih godina, svako na svoj način, a u takvom ritmu su započeli i ovu sezonu.

Njihovi timovi Bešiktaš i Lajonsi iz Londona se posle nekompletnog drugog kola Evrokupa nalaze na prva dva mesta tabele grupe A. Podsetimo, drugo po snazi evropsko takmičenje ima samo dve grupe od po 10 ekipa.

Alimpijević nastavlja u Turskoj sa Bešiktašem gde se zaustavio sa Bursom, sa kojom je bio senzacionalni finalista Evrokupa.

Crno-beli iz Istanbula su na svom parketu bili bolji od Prometeja veoma ubedljivo sa 92-70.

Najefikasniji u pobedi bio je Jigit Arslan sa 24 poena, a zabeležio je i 3 završna dodavanja. Džona Metjuz je sakupio 22 poena, uz 2 skoka i 3 asistencije.

U poraženoj ekipi je Tai Odiase zabeležio 16 poena i 3 skoka, a Kejleb Agada 12 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Lajonsi, koje od ovog leta predvodi Pera Božić, u veoma efikasnoj utakmici su slavili na gostovanju Hamburg Tauersima sa 100-94.

Najefikasniji na utakmici bio je košarkaš domaće ekie Aleksander Dzijeva sa 28 poena, na šta je pridodao i 6 uhvaćenih lopti.

Do pobede su goste predvodili Metju Morgan sa 21 poenom i 6 asistencija, kao i domaće uzdanice Gabrijel Olaseni i Tarik Filip sa po 18 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Luka Dončić povređen: Nije dobro..

Najbolji košarkaš Dalasa Luka Dončić na konferenciji za medije rekao je da je igrao povređen meč protiv Klipersa, koji...

POVEZANE OBJAVE