Alkaraz poražen u Šangaju, Đoković na sigurnom odstojanju na ATP listi!

Karlos Alkaraz i Novak Đoković vode borbu za prvo mesto na kraju ove godine. Makar to čini Španac, koji je otvoreno prznao da mu je to jako bitno, dok je za Novaka jasno da mu je prioritet osvajanje gren slemova, dok je, kada je o rangu reč, već oborio sve rekorde.

Novak je trenutno na dužoj pauzi posle trijumfa na US openu i odigrana dva meča u Dejvis kupu, gde se sa reprezentacijom plasirao u četvrtfinale. Ipak, Alkaraz to ne koristi na putu ka svom cilju.

Španac je poražen već u osmini finala mastersa u Šangaju od Grigora Dimitrova, i to nakon preokreta sa 2:1, po setovima 5:7, 6:2 i 6:4.

Dimitrov je u drugom gemu meča spasao dve brejk lopte, a potom prvi i došao do brejka, kada je poveo sa 3:2. Ipak, kada je servirao za set lako je dozvolio da izgubi prednost, pa je 2. igrač sveta poravnao na 5:5, a potom vezao još dva gema i poveo u setovima.

Kada se očekivalo da će lako privesti meč kraju, Bugarin je opustio ruku i odmah mu oduzeo servis na startu drugog seta, a potom još jednom u sedmom gemu, nakon čega je lako izjednačio i odveo meč u treći set.

Tamo je presudan bio treći gem, kada je Dimitrov iskoristio jedinu brejk priliku u ovom delu, a potom veoma sigurno čuvao prednost, ostvarivši plasman u najboljih 8.

Tamo će mu protivnik biti Nikolas Jari, koji je u južnoameričkom okršaju sa 2:1 slavio protiv Dijega Švarcmana.

Alkaraz je, sa druge strane, uspeo da osvoji samo 90 bodova na ovom turniru, pa će razlika u odnosu na Novaka i dalje ostati značajna – čak 2.240 ATP poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Budućnost objavila važnu informaciju pred meč sa Partizanom!

Košarkaški klub Budućnost saopštio je da u subotu počinje prodaja ulaznica za drugi meč polufinala ABA lige. Prvi meč u...

POVEZANE OBJAVE