EVROKUP: Cedeviti nedovoljno +11, Budućnost pala na gostovanju

Danas su se u Evrokupu igrali mečevi drugog kola. Predstavnici ABA lige Cedevita i Budućnost nisu bili uspešni.

Prvi su posle produžetka poraženi od Huventuda sa 88:87.

Ekipa iz Ljubljane je protiv favorizovanog rivala igrala mnogo bolje u drugoj četvrtini. Serijom 14:2 su stekli +8.

Kasnije su u dobrom ritmu završili i na poluvreme otišli sa +11 (43:32). Kobs sa 14 i Blažič sa 12 su predvodili Ljubljančane. Tomas je imao sedam koševa u timu iz Badalone.

U drugom poluvremenu Huventud topi razliku tokom trećeg perioda i preokreće pred poslednji period. Cedevita je u tom delu igre imala priključak. Finiš je bio egal pošto je Blažič na 15 sekundi do kraja pogodio trojku za izjednačenje 76:76 koja je bila dovoljna za produžetak.

I u tom delu igre nije bilo izvesno. Kobs je pogodio u završnici ali je Feliz u poslednjoj sekundi odneo sve bodove u Badalonu.

Kobs je imao 28 poena u poraženoj ekipi uz 24 Blažiča. Dešon Tomas je predvodio Huventud sa 23 koša.

Drugi predstavnik ABA lige Budućnost upisao je prvi poraz protiv Turk Telekoma sa 79:77. Nadoknadili su dvocifreni minus ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Turci su tokom prve četvrtine imali i +11 što su Podgoričani u finišu stigli. U drugoj je prošlogodišnji finalista opet popeo razliku na +10. Sa 50:38 otišli su izabranici Nenada Čanka na odmor. Adams je imao 12 poena kod domaćina. Pol je sa 11 koševa bio jedini raspoložen u timu Buudćnosti.

EK: Budućnost posle velikog preokreta do pobede na startu (VIDEO)

Crnogorska ekipa je u finišu uspela da obezbedi neizvesnu završnicu susreta prišavši samo na -2 posle trojke Brendona Pola. Na tome je ostalo i Budućnost je poražena nakon što je Mekinli Rajt promašio šut za produžetak.

Pol je bio najefikacniji sa 19 poena uz 14 Rajta. Turk Telekom je predvodio Adams sa 18 koševa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE