Fudbaler Partizana se našao na tradicionalnoj listi najvećih talenata sveta, ali uskoro napušta klub?

Tradiconalno engleski “Gardijan” objavljuje listu najtalentovanijih fudbalera sveta, a ni ove godine nije mogla da prođe bez srpskih igrača.

Na njoj se našao fudbaler Partizana Matija Popović, koji će međutim, sva je prilika, napustiti klub u januaru jer nije produžio ugovor sa klubom.

Neuobičajeno visok (1.93m i još raste) za svoju poziciju ili još neobičnije tehnički nadaren za svoju građu, momak rođen u Nemačkoj nije kao bilo koji drugi igrač kojeg ste dosad gledali, navodi ovaj list, koji smatra da je Popović miks dvojice srspkih reprezentativaca, sada saigrača i na klupskom planu u Saudijskoj Arabiji.

Neki bi rekli da ga je najbolje opisati kao srpskog Mičua, drugi ga vide kao miks Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića, što samo po sebi govori koliko je neuobičajen njegov stil. Veoma je raznovrstan i vešt u napadačkoj ulozi, iako se čini da mu je najpogodnije kada igra iza napadača. Popović je dominirao u mlađim kategorijama i postigao mnogo golova. Prilično je brz za svoju visinu, ali njegove glavne prednosti su tehničke sposobnosti sa loptom, posebno dribling i prvi dodir, koji su izuzetni, navodi se u obrazloženju, gde je pomenut i njegov klupski status:

Popović je ove sezone trebalo da bude u seniorskom timu Partizana, ali su pregovori o ugovoru između njegove porodice i kluba propali zbog interesovanja evropskih velikana. Priča se da će u januaru sigurno otiči u Borusiju Dortmund, stoji uz opis mladog igrača Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Atalanta bolja od Lećea za plasman u LŠ

U okviru 37. kola italijanske Serije A, fudbaleri Atalante savladali su kao gosti ekipu Lećea rezultatom 2:0. Atalanta će naredne...

POVEZANE OBJAVE