ODUSTAJU OD SVOJE ODLUKE: Francuska vraća plejmejkera

Francuska reprezentacija je doživela debakl na pislednjem Mundobaskeru i nisu prošli ni grupnu fazu.

Zato sada zbijaju redove pred Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Kao prvi korak je odustajanje od prakse da igrači koji igraju u Rusiji ne budu na spisku nacionalnog tima.

Tako bi Tomas Ertel bmogao da zaigra za reprezentaciju Francuske na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, prenosi Basketnjuz.

Ertel je prošle godine igrao za Francusku na Evropskom prvenstvu, ali je zbog suspenzije propustio ovogodišnji Mundobasket.

Lokalni mediji navode da će čelnici FFBB učiniti sve da Ertel zaigra na Igrama u Parizu. Francuski reprezentativci su ljuti na FFBB, jer se pravilo o zabrani igranja u Rusiji i Belorusiji ne primenjuje na sve sportiste. Francuski odbojkaški reprezentativac Ženja Grebenikov nije izbačen iz nacionalnog tima Trikolora iako igra za Zenit.

Predsednik FFBB Žan-Pjer Sijutat izjavio je da će Savez preduzeti sve dodatne korake da bi Ertel ponovo zaigrao za Francusku.

– Radimo i na političkom nivou. Tražimo sva rešenja koja će omogućiti Ertelu da ponovo bude u reprezentaciji, dodao je Sijuta.

Ertel (34) je sa reprezentacijom Francuske osvojio srebro na OI u Tokiju 2021. godine, kao i bronzu na SP 2014. On je sa Francuskom bio šampion Evrope 2013, a prošle godine Trikolori su osvojili srebrnu medalju na EP u Nemačkoj

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Železničar dobija petog trenera ove sezone

Kako prenosi Sportski žurnal Tomislav Sivić postaće novi trener Železničara iz Pančeva koji se nalazi u veoma teškoj situaciji kada je...

POVEZANE OBJAVE