BABIĆ PRED MAĐARE: Organizovani su na svakom delu terena, gledali smo ih na prethodnom EP

Fudbaleri Srbije u subotu igraju prvu od dve ključne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

Protivnik će u gostima biti Mađarska. Orlovi su prethodni duel izgubili sa 2:1 od severnih suseda. Sa njima delimo prvo mesto sa po 10 poena a Crna Gora ima 8 bodova. Bugarska i Litvanija su praktično ispale iz trke za jedno od prva dva mesta.

Pre utakmice, oglasio se srpski defanzivac Srđan Babić:

Spreman sam da se stavim na raspolaganje i da u potpunosti ispunim zadatke koje dobijem od selektora Stojkovića. Pred nama su dva najteža iskušenja u kvalifikacijama i svaki bod može da bude presudan. Znalo se već posle žreba ko su favoriti u grupi, ali nas je iskustvo učilo da budemo oprezni jer uvek neko može da iskoči i da napravi iznenađenje. Crnogorci nisu slučajno tu gde jesu. Imamo dva boda više i međusobni duel na domaćem terenu koji bi mogao da reši sve dileme. Mađare smo gledali na prethodnom Evropskom prvenstvu gde su ostavili izuzetno dobar utisak. Analizirali smo njihovu utakmicu protiv Engleske, jasno je da se radi o vrlo uigranoj i homogenoj ekipi. Organizovani su na svakom delu terena, igraju odgovorno, ne prave greške i znalački koriste svaku priliku za kontranapad. U Beogradu su nam dali dva brza gola i odmah se povukli da čuvaju rezultat. U takvim okolnostima bilo je vrlo teško probiti bedem ispred njihovog šesnaesterca i ugroziti golmana Dibuša, rekao je on u izjavi za sajt FSS.

Iz Crne Gore saglasni: Teško je ne razmišljati o Srbiji

Mađarska i Srbija igraju 14.10 od 20:45 utakmicu u Budimpešti. Potom Orlovi u utorak u isto vreme dočekuju Crnu Goru. Poslednji kvalifikacioni meč, Srbija 19.11 najverovatnije u Leskovcu, igra protiv Bugarske.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MISIJA JE OSTVARENA: Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Luis Nazario de Lima Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve...

POVEZANE OBJAVE