EURO 2024 KVALIFIKACIJE: Veče Mbapea i Ronalda, pridružio im se napadač Sevilje!(VIDEO)

Večeras su se odigrali prvi mečevi oktobarskog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Na gostovanju Francuska je slavila sa 2:1 protiv Holandije.

Trikolori su rano poveli protiv ekipe Oranja. U sedmom minutu je prednost gostima doneo Kilijan Mbape. Minimalno vođstvo su zadržali do poluvremena.

U nastavku su ga duplirali drugim golom napadača PSŽ-a u 53. minutu. Holanđanima je zbog ofsajda poništen gol Donijela Malena. Ipak su Holanđani smanjili na 2:1.

Hartman je strelac u 84. minutu. To nije bilo dovoljno makar za remi. Holandija sada zaostaje tri boda za Grčkom koja je druga i pobedila je Irsku večeras.

Belgija je sa 3:2 bila bolja od Austrije u direktnoj borbi za prvo mesto u grupi.

Belgijanci su poveli u 12. minutu preko Dodija Lukebakija nakon odličnog solo prodora. Tim golom su otišli na odmor.

On je bio ponovo strelac za 2:0 u 55. minutu na asistenciju Karaska. Stigli su ubrzo do 3:0 u 58. minutu a pogodio je Lukaku. Austrija je smanjila u 73. minutu preko Konrada Lajmera.

Belgija ostaje bez isključenog Amadu Onane u 79. minutu. Na to se potom nadovezao i penal koji je u pogodak za 3:2 pretvorio Marsel Sabicer. Nisu Austrijanci potom mogli do boda i sada zaostaju na drugom mestu tri poena za liderom grupe.

Portugal je sa 3:2 pobedio Slovačku na svom terenu.

Portugalci su poveli protiv Slovačke u 18. minutu. Golgetersku formu u reprezentaciji potvrdio je Gonsalo Ramoš. Domaćini su duplirali prednost. Iz penala je u 29. minutu bio precizan Kristijano Ronaldo.

Tako su sa +2 otišli na odmor posle prvih 45. minuta. Moglo je biti i 3:0 da je u 42. minutu Ramos bio precizniji. Iz peterca je pogodio stativu.

Slovaci su uspeli tu prednost da prepolove u nastavku. Upisao se Hancko u 69. minutu. Odmah je Ronaldo dao gol za 3:1 nakon samo tri minuta od primljenog. Slovačka je unela novu neizvesnost.

Na 3:2 smanjio je fudbaler Napolija Stanislav Lobotka. To je bio konačan rezultat. Bosna je u ovoj grupi pobedila Lihtenštajn a Luksemburg remizirao sa Islandom pa je borba za drugo mesto otvorena.

Rezultati:

Island – Luksemburg 1:1 (1:0)

Lihtenštajn – BiH 0:2 (0:2)

Estonija – Azerbejdžan 0:2 (0:2)

Irska – Grčka (0:2)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović pred Budućnost: Evo šta je rekao trener Partizana

Košarkaši Partizana sutra na svom parketu dočekuju Budućnost u "Beogradskoj areni" u okviru prvog meča polufinala ABA lige.  Tokom...

POVEZANE OBJAVE