EVROLIGA: Brejk Virtusa, perfektan start Valensije, Barselona slomila Oli pred dolazak u Beograd!

Osim poraza Crvene zvezde Meridianbet u drugom kolu Evrolige, večeras su se igrala još tri meča.

Virtus je naneo drugi neuspeh Monaku u gostima. Bili su ubedljivi sa 83:59.

Ekipa iz Bolonje je bolje odigrala prvu četvrtinu. Na kraju tog perioda i početka drugog imali su +10 u gostima.

To su zadržali i sa +15 otišli na poluvreme izabranici Luke Bankija. Potom su u drugom poluvremenu do kraja održali prednost. Do pobede ih je predvodio Lundberg sa 14 poena uz 13 Belinelija. Ognjen Dobrić imao je 9 koševa.

Najbolji u timu Monaka bio je Majk Džejms, kao jedini dvocifreni sa 14 poena.

Barselona je savladala Olimpijakos 77:68 iako je uspeo da ispusti dvocifren višak.

Tim Rodžera Grimaua je bolje igrao u prvom poluvremenu susreta u Pireju. Stekla je prednost nakon prve četvrtine i uvećala je u drugoj. Olimpijakos je kasnije uspeo da uhvati kakav, takav priključak. Sa -6 su otišli na poluvreme.

Grci su se onda u trećoj četvrtini potpuno vratili u meč i uspeli da povedu. Kasnije su stigli i do +7 u finišu. Prokockali su ga i dozvolili 14:0 Španaca koji su tako trijumfovali pred dolazak na megdan Partizanu u utorak.

Najbolji kod pobednika bio je Laprovitola sa 17 poena uz 16 Abrinesa. Nikola Kalinić je imao 8 koševa. Vokap je kod domaćina imao 14 koševa uz 10 Milutinova.

Valensija je upisala i drugu pobedu na startu trijumfom protiv Fenerbahčea 77:74. Nije se činilo da će biti neizvesno jer su Španci imali dvocifreno vođstvo.

Španski tim je agresivno krenuo. Prvu četvrtinu su završili sa +13 i sveli Fener na samo 9 koševa. Fener je uspeo da razliku spusti na jednocifrenu do poluvremena.

U nastavku su pokušavali da sustignu rivala igrači Fenerbahčea. Uspelo im je u finišu 3/4 kad su prišli na -4. Onda su u poslednjoj dodali gas i boljom igrom poveli pred kraj igrači Dimitrisa Itudisa.

Utakmica je potom do samog kraja bila neizvesna. Fener je imao -1 a Valensija važan napad na 12s do kraja. Nastavilo se sa penal završnicom. Semi Odžule pogodio je oba bacanja, a Vilbekin promašio trojku za produžetak.

Ponednika je predvodio Brendon Dejvis sa 18 poena. Pratio ga je Kris Džons sa 11 a Stefan Jović je upisao 5 koševa. Dorsi je imao 17 poena u timu Fenera a Gudurić 6 koševa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE KRUNISANJA ZA ŠAMPIONE: Crveni Torina ih pokrenuo, Inter siguran na Meaci! (VIDEO)

Fudbaleri Intera savladali su Torino sa 2:0 u 34. kolu Serije A. I to pred svojim navijačima, u prvom...

POVEZANE OBJAVE