Zvezda sve po starom, identičan poraz u Kaunasu kao prošle sezone

Košarkaši Crvene zvezde ponovo su poraženi u Kaunasu na gotovo istovetan način kao prošle sezone 79:74.

Utakmica je počela jako loše po crveno-bele. Žalgiris je vrlo brzo stekao dvocifrenu prednost (17:7), i potpuno je dominirao na terenu. Šabaz Nejpir se loše snašao na agresivnu igru u odbrani i imao je problem u organizaciji igre.

Duško Ivanović je reagovao izmenama i promena na terenu se desila ulaskom Miloša teodosića i Adama Hange. prvi je složio kockice u napadu, dok je Mađar u odbranio doneo stabilnost i Zvezda je napravila veliku seriju do kraja prve četvrtine 14:2.

Dobru ulogu je odigrao Luka Mitrović koji je pod košem iskoristio dodavanja Teodosića, a postigao je i važne poene na kraju prvih 10 minuta za vođstvo 21:19.

U drugoj četvrtini odbrana crveno-belih je dobro funkcionisala, ali se čini da su u napadu propustili priliku da odu na značajniju razliku. teodosić je nastavio da igra odlično, i u kombinaciji sa Hangom je održavao prednost.

U “drugom mandatu” na terenu Šabaz Nejpir je nastavio da ima problem u organizaciji igre, ali je na iskustvo uspeo da iznudi 6 penala posle kojih su gosti otišli na maksimalnih plus 8 na 90 sekundi pre kraja poluvremena.

Posle tajm-auta, Zvezda je napravila niz grešaka posle kojih Žalgiris dolazi do 35:38 što je bio rezultat kojim se otišlo na veliki odmor. Činilo se da je rezultat sjajan s obzirom na prikazanu igru. U igri crveno-belih mnogo stvari nije funkcionisalo, a igrači poput Geidraitisa i Nedovića, koji su imali značajan doprinos na početku sezone, su bili potpuno bez učinka.

Drugo poluvreme je počelo bolje za domaće koji su brzo došli do vođstva, ali posle koševa Luke Mitrovića i trojke Dejana Davidovca, Zvezda ima poena prednosti. Tu prednost su održavali tokom perioda u kojem se igralo koš za koš, a ponovo je glavnu ulogu imao Miloš Teodosić. Na kraju u poslednjih 10 minuta se ušlo sa 50:56 za Beograđane.

Dobro je počeo četvrti period za goste trojkom Nejpira, a veliku priliku su propustili prilikom napada na 9 poena prednosti kada Dejan Davidovac promašuje otvorenu trojku. Sa druge strane ulanovas sa 4 teško iskreirana poena održava Žalgiris u igri, a hala je ponovo eksplodirala posle zakucavanja Butkevičijusa za 58:63.

Nije uspeo ni tajm-aut Ivanovića da zaustavi seriju žalgirisa i sa serijom 13-0 dolaze do 67:63.

Pokušavala je Zvezda da se vrati, Žalgiris je otišao i na 6 poena prednosti posle trojke Meneka, ali odmah ju je uzvratio Teodosić. Nedović je sa penala bio polovićčan i sa 72:70 se ušlo u poslednjih 90 sekundi. Ipak, domaći nisu grešili u završnici i uspeli su da dođu do druge pobede.

Najefikasniji kod pobednika bio je Smits sa 18 poena, Ulanovas je dao 15, Butkevičiju 12.

Kod Zvezde Luka Mitrović 16, Miloš Teodosić 15 poena.

Naredni meč beograđani igraju protiv Monaka u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NESLAVNA UVERTIRA ZA BORUSIJU: Ramos sprečio senzaciju davljenika u Parizu!

Fudbaleri Pariz Sen Žermena neprijatno su iznenadili pred svojim navijačima. U ligaškom duelu remizirali su sa Avrom 3:3. Nadoknadili...

POVEZANE OBJAVE