Fudbaleri po drugi put poraženi od Mađara, uz evrogol (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije po drugi put je poražena od Mađara u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Identičnim rezultatom kao i u Beogradu (2-1) slavio je domaćin u Budimpešti.

Gudelj je prvi uputio šut u okvir gola, ali je njegov pokušaj iz 9. minuta bio slab za golmana Mađara.

Domaćin je poveo u 21. minutu posle kontre, kada je Loik Nego proigrao Barnabasa Vargu za prednost od 1-0.

Izjednačio je Strahinja Pavlović, koji je u 33. minutu bio najuspešniji u skoku nakon kornera koji je izveo Živković, pa je glavom smestio loptu u gol.

Međutim, na drugoj strani je vođstvo ekspresno povratio Roland Salai pravim evrogolom, a mađarski igrači su uspeli i da na pauzu odu sa prednošću od 2-1.

Inicijativa srpskih fudbalera došla je do rezultata u prvoj fazi drugog poluvremena. Već u 50. minutu Mitrović je zatresao mrežu, kada mu je glavom loptu prethodno spustio klupski saigrač Sergej Milinković-Savić, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije. Cepao je Mitrović mreže u ovom delu utakmice, pošto je pogodio i četiri minuta kasnije, ali je opet ostao uskraćen za uvećanje rekorda po broju golova za reprezentaciju, pošto je u ofsajdu ovog puta bio Dušan Tadić, koji je ušao u igru u poluvremenu.

Varga umalo nije u 68. minutu povisio na 3-1, ali je njegovim pokušajem glavom pogodio prečku nakon što je lopta prebacila Vanju Milinković-Savića. Ekspresno se nakon toga zatresao i okvir gola Mađara, i to dva puta! Prvo je stativu pogodio Tadić, a potom i Pavlović nakon što je pokupio loptu koja se odbila.

Fudbaleri Srbije su bili u ofanzivi do kraja utakmice, ali nikako nisu uspevali da dođu do gola. U 4. minutu zaustavnog vremena Mađare je spasao golman Dibuž, kada je odbranio dobar pokušaj Milenkovića glavom posle kornera.

Narednu utakmicu Orlovi igraju protiv Crne Gore u utorak od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.

MAĐARSKA (3-4-2-1): Dibus – Lang, Salaj, Fiola (od 74. Botka) – Nego (od 62. Bola), Nađ, Stajls (62. Kalmar), Kerkez – Soboslaj, Šalaj (od 74. Kata) – Varga (od 84. Adam)

SRBIJA (4-2-3-1): V. Milinković Savić – Eraković (od 46. Tadić), Milenković, Pavlović, Terzić (od 46. Kostić) – Gudelj, Lukić (od 84. Ratkov) – Živković (od 75. Radonjić), S. Milinković Savić, Gaćinović (od 67. Đuričić) – Mitrović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović pred Partizan: Za nas je svaka utakmica finale

Fudbaleri Vojvodine su pre dva dana u Novom Sadu odigrali bez golova sa ekipom Crvene zvezde u okviru 32....

POVEZANE OBJAVE