Partizan gubio sa -15 od Cibone, pa slavio sa +29!

Košarkaši Partizana savladali su Cibonu u Areni sa 96-67, u okviru 3. kola regionalne ABA lige.

Verovatno navijači domaćih nisu očekivali da će njihov tim gotovo dve i po četvrtine gubiti od tima za koji je neizvesno i da li će postojati do kraja ove sezone, ali je sve došlo na svoje mesto u drugom poluvremenu.

Gosti su u duel ušli bez respekta i neočekivano, uz odličan šut, vodili tokom čitavog prvog poluvremena.

U poslednjoj sekundi prvog perioda Matija Mustapić je ubacio trojku za prednost od 25-16, da bi serijom od 8-2 zagrebački klub u uvodnoj fazi drugog dela stekao i velikih +15 (33-18), a još jednu trojku je u ovom delu ubacio raspoloženi Mustapić.

Potom je usledila kontraserija od 8-0 crno-belih, kojom su smanjili na 33-26 poenima Ledeja, a niz je prekinuo bivši košarkaš Partizana Sani Aranitović. Gosti su potom ponovo uspeli da uvećaju suficit na +13, ali je tim Željka Obradovića nagovestio bolje drugo poluvreme kada je trojkom Nanelija i polaganjem Avramovića na kraju poluvremna umanjio zaostatak na 42-36.

Odmah na početku drugog poluvremena viđena je serija domaćina od 11-1, kojom su došli do potpunog preokreta i novom ubačenom trojkom Nanelija poveli prvi put na utakmici (46-45). Već do kraja ovog kvartala vodio je evroligaš sa +9, a bilo je jasno da će teško moći da se vrati Cibona posle serije 10-0 na početku poslednje četvrtine, kada je Partizan poveo sa 77-60.

Neverovatan je raspon kretanja rezultata od 15 poena prednosti za Cibonu do krajnjih +29 za srpski tim.

Na kraju je najefikasniji igrač na utakmici bio bivši igrač Partizana, a sada Cibone Aleksandar Sani Aranitović, koji je ubacio 21 poen, dok je Mustapić sakupio 17, uz 2 skoka i 3 asistencije.

U pobedničkom sastavu je Džejms Naneli upisao 17 poena uz po 4 skoka i asistencije, Balša Koprivica imao je 15 poena, 6 skokova i 2 završna dodavanja, a Danilo Anđušić 14 poena i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE