NADOMAK OTKAZA: Bugari besni na Krstajića, a on tvrdi da je napravio ozbiljan pomak nakon što je već izgubljena šansa za plasman na EP

Reprezentacija Bugarske, koju predvodi Mladen Krstajić, poražena je od Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, čime je izgubila i teorijsku šansu da se domogne istog.

U dosadašnjem delu kvalifikacija osvojena su samo dva boda i postignuta tri gola, a najverovatnije će, prema pisanju tamošnjih medija, poslednja utakmica na klupi naših komšija za Krstajića biti prijateljska protiv Albanije, koja se igra u utorak.

Tada će se sastati čelnici tamošnjeg saveza i doneti konačnu odluku, a biće prisutan i tehnički direktor Georgi Ivanov, za kog naš trener tvrdi da ga podržava.

Imam podrškuku Georgija Ivanova. Možda su igrači sagoreli u prevelikoj želji za pobedom. Od starta je bila je ideja da ubacimo mlade igrače, da igraju klinci koji će činiti reprezentaciju u narednih 10 godina. Verujte da je sve osim rezultata bilo dobro. Svi koji su u fudbalu i sportu uopšte vide da je napravljen pomak. Uvek je trener odgovoran kada nema rezultata, ali treba sagledati stvari u poslednja tri, četiri meseca. Mislim da smo napravili ozbiljan pomak, smatra Krstajić, ali se sa njim mnogi ne slažu i stižu oštre izjave.

Jedan od njih je i prvi čovek sofijske Slavije Venčeslav Stefanov, koji tvrdi da je poraz doživljen od trećerazredne reprezentacije i da naš bivši selektor ne govori konkretno.

Krstajić je jednom nogom do otkaza. Priča neke opšte priče. Uopšte nisam uveren da su najbolji bugarski fudbaleri u reprezentaciji. Da li je Spas Delev najbolji napadač Bugarske? Iliju Grueva koristimo kao defanzivca? Dokle ćemo forsirati do iznemoglosti sistem 3-5-2? Očigledno je da nam to ne odgovara. Marin Petkov, nemam ništa protiv dečka, ne može da se nametne u Levskom, ali je starter Bugarske, zapitao se Stefanov.

Sa druge strane je upravo Delev, koji je pomenut u negativnom kontekstu, stao u odbranu selektora koji mu pruža šansu, istakavši da igraju igrači, a ne selektor.

Krstajićev ugovor važi do kraja juna naredne godine, a ostaje da se sačeka utorak i zvanično utvrdi da li će biti prekinut ranije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUČIO SE SA POVREDAMA: Kurtoa konačno na terenu!

Nakon remija sa Bajernom u polufinalu Lige šampiona, fudbaleri Real Madrida okreću se obavezama u prvenstvu. Sutra dočekuju ekipu Kadiza....

POVEZANE OBJAVE