Pobeda Zvezde u Čačku u odličnoj košarkaškoj predstavi

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac u Čačku sa 93-87, u odličnoj utakmici trećeg kola regionalne ABA lige.

Iako je domaćin tokom čitave utakmice bio u zaostatku, uspeo je da donese uzbuđenje u završnici, ne popustivši do samog kraja.

Zvezda je odlično započela utakmicu serijom od 7 uzastopnih poena. Krenulo je trojkom Gedraitisa, a nastavilo sa 4 poena Marko Simonovića, koji je publici prikazao i zakucavanje.

Preko Frenklina i Čarapića Borac se približio i uveo duel u ravnopravni rezultatski tok. Nakon trojke Teodosića, Rebrača i Brts su doneli i potpuno izjednačenje (14-14), koje je ipak bilo i poslednje na utakmici, kako se ispostavilo.

Do kraja prvog dela viđene su još po jedna trojka Gedraitisa i Teodosića, a na kraju je Majk Tobi zakucao za prednost od 24-20.

Druga četvrtina startovala je veoma neefikasno pošto gotovo dva minuta nije bilo poena, a post je prekinuo Nemanja Nedović, koji je nastavio reviju zakucavnja iz prvog kvartala. Posle ekstrapasa Dalibora Ilića, Nejpir je trojkom doneo i prvu dvocifrenu prednost na ovoj utakmici, kada su gosti poveli sa 33-22 na 6 i po minuta do kraja poluvremena.

Do kraja ovog dela je dostignuta i razlika od 13 poena, kada je Jago Dos Santos odmah po ulasku u igru uspešno oprobao svoj šut, ubacivši trojku za prednost od 43-30. Na drugoj strani je Brts ekspresno uzvratio istom merom i vezao još dva poena, pa je domaćin ipak uspeo da svede manjak na jednocifren nivo na polovini utakmice, kada je Zvezda vodila sa 43-35.

Treća četvrtina je odigrana u odličnom ritmu, pa je kretanje rezultata ostalo u istim granicama, a tim Duška Ivanovića je pred ulazak u poslednjih deset minuta razliku uvećao za samo pola koša. U završnici je izdanak Zvezdine škole Aleksa Uskoković trojkom iz ugla posle odličnog kretanja smanjio na 64-55 na nešto više od minut do kraja ovog dela.

Efektnim zakucavanjem Tajlena Brnsa u kontri tim Dejana Mijatovića smanjio je zaostatak na samo 7 poena (68-61) na oko osam minuta do kraja, ali je Nedović na drugoj strani imao odgovor u vidu druge ubačene trojke za veoma kratko vreme.

Trojkom Bojana Tomaševića na manje od šest i po minuta utakmica se potpuno zahuktala jer je Zvezda vodila samo sa 71-66, pa je Duško Ivanović bio prinuđen da zatraži tajmaut. Odmah nakon povratka na parket Šabaz Nejpir je imao ekspresan odgovor uzvrativši istom merom, koji je na nešto više od tri minuta do kraja trojkom na trojku uzvratio i Ronaldu Seguu, što je bio tek početak njihovog žestokog obračuna, kada su preuzeli odgovornost u napadima svojih ekipa.

Na kraju je duel definitivno presudila ubačena trojka Miloša Teodosića iz ugla na dva minuta do kraja protiv kluba u kom je proveo kratak deo početne faze karijere, za prednost od 86-75. Sve vreme su pravi obračun na terenu u završnim minutima imali Nejpir sa jedne i Segu sa druge strane, i gotovo da su bili nezaustavljivi.

Na utakmici je najefikasniji bio Ronaldo Segu sa 23 poena, uz 4 završna dodavanja i 2 skoka, dok je Brts ubacio 18 poena za poraženi tim, dodavši i 4 skoka i 2 asistencije.

U pobedničkom sasatvu je Šabaz Nejpir imao 18 poena, Gedraitis je na 16 poena dodao i 5 uhvaćenih lopti, Nedović je sakupio 13, a Bolomboj 10 poena.

U sledećem kolu Borac gostuje Splitu, a Zvezda FMP-u.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo izdvojio tri kandidata za trofej na Evropskom prvenstvu

Bivši trener Rome, Žoze Murinjo dao je prognozu ko bi mogao da osvojio trofej na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Murinjo,...

POVEZANE OBJAVE