Egzum iskren: Zahvaljujući Partizanu sam ponovo u NBA!

Dante Egzumu je predviđana velika NBA karijera i kao visok pik na draftu je došao u najjaču ligu na svetu.


EURO 2024: Albanija - Španjolska | Hrvatska - Italija


Ipka, povrede su ga sprečile da pokaže šta može pa se uputio u Evropu. Prva stanica je bila Barselona, sa kojom je igrao F4 u Beogradu.

Barsa je bila dobar klub za mene, ali mi je vreme u Partizanu bilo bolje. Kada sam stigao u Barselonu, bilo je to usred sezone. Pokušavao sam da se nađem, imao sam probni ugovor… U prvoj nedelji sam odmah debitovao i to protiv Real Madrida. U prva tri dana mi se mnogo toga izdešavalo. Pokušavao sam da se uklopim u tim i nađem svoju ulogu. Oni su bili zajedno još od predsezone, a neki su u tom momentu bili po dve-tri godine, rekao je Egzum za Sporting News.

Ističe da je prelazak u Partizan sve promenio.

Prelazak u Partizan mi je omogućio da odigram celu sezonu, da pokažem ko sam i šta sam. Želim da zahvalim Partizanu, zbog njega sam opet u NBA ligi.

On je pre dolaska kod Željka Obradovića dobio najbolje preporuke od bivših igrača najtrofejnijeg evropskog trenera.

Čuo sam mnogo toga o Željku pre nego što sam došao. Svi su pričali o njemu, kao na primer Ekpe Judo koji mi je rekao da je sjajan trener i da jako dobro razume igru. To je veliki razlog zašto radi mnoge stvari na pravi način, kada nam govori šta da radimo. Imao je velika očekivanja od igrača, da se svi pokažu. Tako je bilo i sa navijačima Partizana. Želeli su da vide 100 odsto od nas svako veče. To je i Željkova mantra.

Kod Obradovića je ponovo počeo da igra plejmejkera i da preuzima odgovornost.

Veliko pitanje kada sam dolazio u Evropu bilo je da li mogu da igram plejmejkera. Željko je trenirao mnoge velike plejmejkere i on nije neko ko te samo baci na teren, da ti loptu u ruke i kaže ti da budeš lider. On želi da se uveri da ti to možeš. Želeo je od mene da uzimam veću odgovornost. Tu sam možda i najviše porastao kao igrač. I ne samo kao igrač, već i kao osoba. Znajući da mogu da postanem lider, da budem plejmejker, završio je Egzum.


EURO 2024: Francuska - Poljska | Nizozemska - Austrija | Danska - Srbija | Engleska - Slovenija


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRODALI KOREJCA ZVEZDI: Dobili smo više nego što je nuđeno prošli put

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na Zlatiboru gde obavljaju pripreme za narednu sezonu. Pre puta u Rusiju, odigraće test meč...

POVEZANE OBJAVE