Piksi govorio o maloj minutaži Samardžića: Bio sam u pravu

Fudbaleri Srbije sutra igraju protiv Crne Gore odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore, od koje imaju dva boda i jednu utakmicu više.

Selektor Dragan Stojković je pred ovaj duel govorio i o maloj minutaži koju daje Lazaru Samardžiću, koji je ove godine doneo odluku da nastupa za srpsku, a ne za nemačku reprezentaciju, čiji je deo mlađih kategorija bio.

Tu je, živ i zdrav. U jednoj konstelaciji igre, taktičkoj zamisli, kako sam video utakmicu, povukao sam neke poteze. Bio sam u pravu, ali tu su nijanse. Da li je trebalo da uđe Đuričić ili Samardžić, Mladenović ili Kostić…? Pokazalo se da smo bili u pravu što smo povukli poteze. Tim je delovao kako sam želeo. Onda ubediš i igrače da je to prava stvar, da nema grešaka, lutanja i pogrešnih odluka. S pravom sam imao viziju za taj meč. Nebitno je ko će igrati, bitno je da oni koji igraju daju doprinos da tim ne izgubi agresivnost, oštrinu i lepotu. Da je Samardžić ušao, mislim da ne bi bila greška. Ali ne možeš da staviš sve, izjavio je Stojković.

Ovaj fudbaler Udinezea čitavu utakmicu protiv Mađarske presedeo je na klupi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović posle Budućnosti: Suština je da je 1:0, odbrana dobra, skok mora da se popravi

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u prvom meču polufinala plej-ofa. Sigurno su igrali crno-beli 38 minuta, ali su pred sam...

POVEZANE OBJAVE