STOJKOVIĆ PRED KLJUČNU UTAKMICU: U Budimpešti nije bila najvažnija utakmica, igračima niko ne sme da zameri na angažovanosti

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje sutra od 20.45 Crnu Goru u ključnoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Potrebna je pobeda, pošto Orlovi imaju dva boda, ali i utakmicu više od Sokolova.

Slelektor Dragan Stojković Piksi istakao je svoja očekivanja, uz osvrt na poraz u Budimpešti od Mađara.

Strah kao strah mora da postoji iz jednog razloga. Time pokazujete poštovanje prema takmičenju. Naravno da nema preteranog straha, ali tu je vrsta obazrivosti. Potrošnje u Budimpešti je bilo, ali uživali smo u igri koju smo pokazali. Mi smo igrali kako smo želeli i kako smo se dogovorili, ali ne možete šetati i igrati utakmicu. Tada ste u podređenjoj ulozi. Jučerašnji dan je bio dan sa jednim lakšim treningom, danas ćemo odraditi još jedan i regenerisaće se potrebna energija za sutra, otkrio je selektor.

Prokomentarisao je i reakciju igrača posle poraza u Budimpešti.

Bio sam jako tužan i razočaran iz jednog razloga – rezultata. Ali rekao sam im da sam bio jako ponosan zbog svega što smo pokazali. Mislim da niko ne sme da im zameri na angažovanosti, na stilu fudbala, autoritetu, stavu. Bila je to Srbija kakvu želim da gledam, vodim i treniram. Ne znam kao trener šta treba više da uradim. Jedino da im ugradim krila da lete. Pomešane emocije. Nismo dobili ono što smo zaslužili. Nismo tražili ništa preko. Samo da materijalizujemo ono za šta smo se borili, izjavio je Stojković, pa dodao:

Pokazali su sve što sam tražio od njih. Neverovatan nivo vere i borbenosti. Moje srce je sa te strane puno satisfakcije i sreće. Što se tiče promena, sigurno će ih biti. Želimo da i današnji dan protekne u dobroj atmosferi. Večeras ćemo znati zdravstveni biltet i na miru ćemo doneti odluku. Potpuno miran i sa osmehom dočekujem ovu utakmicu. Nisu svi zdravi, ali ne mogu da vam kažem ništa precizno. Rešićemo probleme, veruje selektor.

Ipak, smatra da najbitnije predstoji sutra.

Najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Ova u Budimpešti nije bila najvažnija. To igrači znaju. Mnogo ekipa ćete videti da su u istoj situaciji. Sutra igramo meč istine. Hoćemo, želimo, možemo. Srbija će igrati najbolje i najkvalitetnije. Da se pronađe rešenje da lopta završi u mreži protivnika. Da budemo nesrećni toliko da nas sportska fortuna ne obiđe. Da se nastavi trend kao protiv Mađara, mora da se vrati nekad. Stil nećemo menjati. Verujemo u ono što radimo. Verujemo da možemo. Napravićemo šanse. Mora da se puca iz svih oružja. Pokazaćemo ceo arsenal na terenu. Mi hoćemo i želimo da pokažemo želju iz Budimpešte, rekao je selektor Srbije, pa dodao:

Ako to uradimo, a ne damo gol. Moraću negde da odem da se pomolim i da zapalim sveću. Nisam verovao šta neće da uđe u gol. Rekao sam da nisam pozvao fudbalere, već ratnike. U Budimpešti sam imao i fudbalere i ratnike. To mi treba i protiv Crne Gore. Mi ćemo zadržati potreban mir, potpuno smo opušteni. A onda kada utakmica bude krenula videćete reakciju, poručuje Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NE MOGU MNOGO DA SLAVE: Lester se vratio u PL, neminovna prodaja igrača zbog finansija

Fudbaleri Lestera ekspresno su se nakon godinu dana vratili u Premijer ligu. Overili prvo mesto pobedom nad prestonom 3:0. Lids...

POVEZANE OBJAVE