EURO: Italijani nakon skandala poraženi od Engleza posle preokreta, Litvanci umalo da savladaju i Mađare (VIDEO)

Nakon što ih je pogodio skandal sa klađenjem reprezentativaca, ne prestaju nevolje za Italiju. Azuri su poraženi na gostovanju Engleskoj sa 3-1, u derbiju 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ovo znači da su u opasnosti da uopšte ne budu u šansi da brane trofej na ovom takmičenju. Tako sada ekipa koju predvodi Lućano Spaleti, nakon skandaloznog povlačenja Manćinija zbog novca iz Saudijske Arabije, nije na poziciji koja vodi u Nemačku naredne godine. Zauzimaju treće mesto sa 10 bodova, tri manje od Ukrajinaca, koji doduše imaju i utakmicu više, a koji su večeras savladali Maltu sa 3-1. Englezi su, sa druge strane, prvi u grupi C sa 16 bodova iz 6 utakmica, koliko ih je odigrao i njihov današnji protivnik.

Italijani su poveli golom Đanluke Skamake već u 15. minutu, posle asistencije Di Lorenca, kada su se njihovi navijači ponadali da će se konačno nešto dobro desiti. Ipak, usledio je veliki preokret Gordon Albiona.

Već do kraja poluvremena rezultat je poravnao Hari Kejn sa penala u 32, a potom je postavio i konačan rezultat u 77. minutu. Između dva gola napadača Bajerna u 57. minutu je preokret doneo Markus Rašford.

Nakon pobede nad Bugarima, umalo Litvanci nisu upisali i drugi uzastopni trijumf, protiv lidera naše grupe Mađarske. Međutim, nisu uspeli da izdrže u Kaunasu i sačuvaju prednost od 2-0, pa su na kraju podeljeni bodovi i utakmica završena rezultatom 2-2.

Već u 36. minutu su domaći vodili sa 2-0, posle golova Fedora Cerniča i Pijusa Sirvisa. Ipak, drugo poluvreme pripalo je gostima istim rezultatom. Prvo je Šoboslaj sa penala prepolovio zaostatak u 67. minutu, da bi potom u 82. asistirao Vargi za izjednačenje i konačan rezultat.

Mađari sada, uz utakmicu manje, imaju samo jedan bod više (14) od naše selekcije na prvom mestu, ali su oni već pre ove utakmice obezbedili mesto na Evropskom prvenstvu. Litvanci sa večerašnjim bodom imaju ukupno 6 osvojenih na sedam odigranih utakmica i nalaze se na pretposlednjem mestu, sa dva boda manje i utakmicom više od Crnogoraca, koji su protiv Srbije večeras ostali kratkih rukava.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE