NADOMAK EP NAKON 24 GODINE: Srbija savladala Crnu Goru, Mitrović nastavio niz golova! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru na Marakani sa 3-1, u 8. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pa se tako nalazi veoma blizu plasmana na najveću smotru evropskog fudbala nakon 24 godine.

Bilo bi sada potrebno pravo čudo Crnogorcima kako bi nas prestigli na drugom mestu, iako je u teoriji takva situacija moguća. Za to bi naša selekcija morala da izgubi preostalu utakmicu protiv Bugara, a da Sokolovi slave i protiv Mađara i protiv Litvanaca.

Pripretila je naša reprezentacija već u 3. minutu preko Aleksandra Mitrovića. Nakon akcije po desnoj strani Živković je centrirao na našeg najboljeg strelca, ali je on ipak iz neposredne blizine glavom prebacio gol.

Nije se, međutim, dugo čekalo na njegov gol. U 9. minutu je posle dodavanja Saše Lukića sam krenuo u prodor, lako dobio duel sa jednim protivničkim igračem, a pored drugog poslao loptu spoljnim delom kopačke, pogodivši malu mrežu za prednost od 1-0.

Bio je veoma raspoložen za igru u uvodnoj fazi naš napadač, koji je tri minuta nakon gola ponovo sebi uspeo lako da izgradi poziciju, ali nije iz velike daljine šutirao dovoljno snažno.

Dominirala je selekcija Srbije u tim momentima, a u 26. minutu umalo nije udvostručena prednost. Tadić je odlično video Živkovića, koji je ostao sam na desnoj strani, ali je šutirao tik pored druge stative.

Prvu ozbiljniju šansu Crnogorci su imali posle kornera u 34. minutu, ali je tada Tući glavom šutirao pored gola. Međutim, ovo su bili momenti gostiju, koji su već u 36. minutu ipak uspeli da stignu do izjednačenja. U kontri je Marušić proigrao Stevana Jovetića koji je snažnim šutem savladao Vanju Milinković-Savića za 1-1.

Srpski fudbaleri su u završnici poluvremena ponovo krenuli ofanzivnije, ali su samo uspeli da u 42. minutu izbore prvi svoj korner na utakmici, koji nije prouzrokovao veću opasnost.

U nekim momentima tokom poluvremena, kao i prilikom izlaska sa terena na kraju prvog prvog dela, publika je nezadovoljna izdanjima reprezentacije Srbije izviždala selektora Stojkovića i njegove izabranike.

Od starta drugog poluvremena Stojković je pokušao da pojača ofanzivu uvođenjem Filipa Kostića i Sergeja Milinković-Savića, umesto Mladenovića i Ilića.

Srbija je imala inicijativu, ali bez konkretnih šansi dugo vremena u prvoj fazi drugog dela utakmice. U 60. minutu ponovo je to moglo da bude kažnjeno u kontri, ali je domaće spasio Vanja Milinković-Savić. Nisu ekipe dugo imale rešenja kako da zatresu mrežu ni sa jedne strane, a najviše što su uspevali jeste da stignu do udarca iz ugla.

Prva velika šansa za našu reprezentaciju viđena je u 64. minutu, ali ju je propustio Sergej Milinković-Savić usled odlične odbrane golmana Mijatovića. Ipak, kao da se tada pokrenuo naš nacionalni tim. Ubrzo je Tadić uputio šut ka golu, doduše poprilično neprecizan, a potom je preko gola poslao i pokušaj glavom posle centaršuta Kostića, ali je bio daleko bliži ovog puta.

Konačno je prednost vraćena u 74. minutu drugim pogotkom Mitrovića! Ovog puta je na našem rekorderu bilo samo da smesti loptu u mrežu posle uigrane akcije u kojoj su učestvovali Lukić i Tadić.

Ubrzo je posle duge povratne lopte Kostića iz šesnaesterca pokušao i Sergej Milinković-Savić, ali nedovoljno snažno. Ipak, samo četiri minuta nakon drugog gola naših, Mitrović je uzvratio asistencijom Tadiću, koji je sa ivice šesnaesterca povisio na 3-1!

Bili su vidno nervozni gostujući igrači, pokušavali da stignu do gola, ali daleko od toga da su bili blizu tome. Opasno je bilo po njihov gol i na početku zaustavnog vremena, kada je Tadić oprobao šut iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je lopta završila pored gola.

Srbiji preostaje još gostovanje Bugarima u poslednjem kolu 19. novembra, a tu bi trebalo da nam je potreban najviše 1 bod, ukoliko Crnogorci prethodno uopšte budu savladali Litvance na svom terenu u 9. kolu. Ako se to ne desi, poslednja utakmica naših reprezentativaca će proći u slavljeničkoj atmosferi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOLAZE U BEOGRAD: PAO oslabljen u naredne dve utakmice?

Košarkaši Panatinaikosa izjednačili su na 1-1 u plej-of seriji Evrolige protiv Makabija. Serija se sada seli na dve utakmice...

POVEZANE OBJAVE