UKOLIKO NE ODEMO DIREKTNO: Srbija na mala vrata može do EP, evo ko su potencijalni rivali

Fudbaleri Srbije večeras igraju protiv Crne Gore duel kvalifikacija za EP 2024. u Nemačkoj.

Orlovi zaostaju za Mađarskom tri boda, koja je oba puta slavila protiv našeg tima i imamo 10 poena.

Crna Gora ima 8 bodova pred današnji duel u Beogradu. Pobeda bi nas značajno približila plasmanu na EURO direktno kroz kvalifikacije.

Tada bismo bili blizu da zauzmemo jedno od prva dva mesta u grupi. Međutim, ukoliko se desi veliki pad i ne budemo na tim pozicijama, do EP možemo kroz baraž Lige nacija. To ostvaruju timovi koji su u svojim divizijama osvojili grupu a nisu se kroz kvalifikacije plasirali na šampionat starog kontinenta.

U B rangu gde smo igrali u prošlom ciklusu, prvaci grupa su osim nas bili Škoti, Bosanci i Izraelci. Najbliži direktnom plasmanu su Škoti, i ako uspeju umesto njih će u baraž Ukrajina koja je bila druga u toj grupi.

Naš tim i Izrael i dalje imaju šanse za direktan plasman. Onda bi umesto te dve selekcije baraž igrali Norveška i Island. Bosna će izvesno igrati baraž kroz Ligu nacija nakon poraza od 5:0 protiv Portugala u kavlifikacijama.

Duel Srbije i Crne Gore se igra večeras od 20:45 na stadionu “Rajko Mitić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE