Ivanović govorio o razlozima poraza od Monaka, reakciji u završnicama, Nejpiru, Mitroviću…

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u neizvesnom okršaju od Monaka u Areni.

Utakmicu je rezimirao trener Zvezde Duško Ivanović.

Teška utakmica i mislim da u poslednja četiri minuta nismo dobro igrali u odbrani. Monako je igrao čvrsto, nismo imali dobre situacije. Šut nije bio dobar kao na prvoj utakmici, konstatovao je Ivanović.

Na konstataciju da je ponovo izgubljena neizvesna završnica, Ivanović se nije mnogo zabrinuo.

Zašto? Dajte molim vas, pa koliko smo utakmica dobili? Sve zavisi kako se gleda. U poslednja tri minuta smo imali tri kardinalne greške u napadu, oni su poveli i to je to. Da nismo to napravili, bio bi egal i jedna lopta bi odlučivala. Igrali smo dobro do poslednjih nekoliko minuta, kad su oni stekli prednost i to je bilo to, rekao je Ivanović, koji je prokomentarisao i stalne izmene.

Neću da tražim opravdanje, ali ekipa smo koja ima mnogo novih igrača, nismo još uhvatili ritam, došli u formu da vidimo kako možemo da igramo. To što smo imali probleme u poslednjim mintuima, nije pravilo. Dajte molim vas, izjavio je trener crveno-belih.

Locirao je i glavni razlog poraza.

Problem je bio da je Monako igrao sa kontaktom od početka do kraja, a mi smo igrali konkretnu odbranu, ali ne i kontakt kao oni. Imali su mogućnost više da naprave faul nego mi. Imali smo pet faulova u trećoj četvritni, oni nula, istakao je iskusni stručnjak.

Objasnio je i razloge male minutaže za Luku Mitrovića, koji je na parketu bio samo 12 minuta.

On je okej, igrao je dobro, ali je Bolomboj na toj poziciji bio naš najbolji igrač. I u odbrani i napadu. Zamenio sam ga zato što je bio umoran, otkrio je Ivanović, koji se osvrnuo i na veoma lošu rolu Šabaza Nejpira u završnici, kada se lomila utakmica.

Nejpir je igrač koji treba da bude igrač odluke i biće. On može da izgubi utakmicu, ali će nam i dobijati utakmice. Sve je to sastavni deo igre, poručio je Zvezdin strateg.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Sjajna partija Jovića nije krunisana,Boston vratio prednost (VIDEO)

Osim duela Denvera i LA Lejkersa, sinoć su se igrala još tri meča prve runde plej-ofa NBA lige. Oklahoma je...

POVEZANE OBJAVE