EVROLIGA: Asvel drži fenjer, Hauard i Moneke nisu mogli sami, Real prelomio Armani

Osim utakmice Olimpijakosa i Partizana, večeras su se igrala još tri susreta 4. kola Evrolige.

Fenerbahče je bio ubedljiv protiv Asvela 101:86 nakon što su imali dvocifren minus.

Asvel je već na kraju prve deonice imao dvocifren plus u Istanbulu. Vodili su sa +15 (28:13) protiv domaćina.

Fener je odgovorio u drugoj deonici poenterski, a francuski predstavnik zadržao razliku pri odlasku na odmor. U trećoj četvrtini se turski tim potpuno vratio kao i u slučaju sa Valensijom. Taj period dobili su sa 30:15.

Na krilima tog rezultata, tim Dimitrisa Itudisa je potom povećao prednost u četvrtoj četvrtini do maksimalnih +25.

Najbolji je bio kod pobednika Vilbekin sa 18 poena uz 14 Gudurića. Asvel je predvodio Džekson sa 25 koševa ali je to Francuzima bio četvrti poraz u četiri runde.

Baskonja je poražena na domaćem parketu od Žalgirisa 99:82. Litvanci su bili bolji tim od prvog minuta.

Žalgiris je već u prvoj deonici stvorio osetniji plus od osam koševa razlike. Tu prednost je održavao i tokom druge deonice. Baskonja je uspela da priđe, a tim iz Litvanije to odbije i vodi nakon prvih 20 minuta.

I u drugom poluvremenu je ekipa iz Kaunasa održavala prednost. Bez obzira što je Baskonja uspela da sa -15 dođe na jednocifrenu razliku.

Slavili su sa ubedljivih +17 izrabranici Kazisa Maksvitisa. Šmits ih je predvodio sa 21 poenom. Baskonji nije bilo dovoljno ni 32 koša Monekea i 26 Hauarda koji su dali više od polovine koševa.

Real je na svom parketu bio ubedljiv protiv Armanija sa 88:71. Italijani su se dobro držali do poluvremena kada je real malo dodao gas i prelomio susret.

Armani je u prvoj deonici bio nešto bolji tim stekavši i +6. Tokom druge je Real pojačao tempo i sustigao protivnika. Potom je tokom treće uspeo i da preokrene.

Od tada su Madriđani držali kontrolu. Poveli su sa +10 (63:53) Četvrtu deonicu su počeli serijom 10:0. Time su i definitivno slomili protivnika.

Do pobede ih je vodio Ljulj sa 19 poena uz 13 hezonje. U ekipi Armanija Šilds je imao 16 a Mirotić 13 koševa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mijailović pričao o budžetu Partizana pa pomenuo i Zvezdu

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović obratio se javnosti povodom potpisa novog ugovora trenera Željka Obradovića. Naime, Mijailović je govoriti o...

POVEZANE OBJAVE