Crno-beli izgubili: Poraz Partizana nakon velike drame

U okviru četvrtog kola Evrolige, košarkaši Partizana su kao gosti izgubili od Olimpiajkosa rezultatom 98:94.

Domaći Olimpijakos je bolje ušao meč i gotovo sigurno je kontrolisao prvu deonicu, a segment u kome su Grci bili dominatniji je bio skok. Grci su nakon nešto slabijeg početka meča napravili seriju od 8:0 i tako su prednost čuvali do pauze. Na kraju ovog dela susreta rezultat je bio 28:21 u korist domaćina.

Prvi deo druge četvrtine pripao je Olimpijakosu, dok je u drugoj polovini Partizan uspeo da odoli domaćinu, pa se na pauzu otišlo rezultatom 49:43 za tim iz Atine.

Drugo poluvreme počinje trojkom Smailagića, računajući i kraj prvog poluvremena serija je 7:0 za srspki tim . Smajlagić je sjajno počeo drugo poluvreme, postigao je odmah u sledećem napadu još jednu trojku, pa je nakon toga iznudio i slobodna bacanja, gde je bio jednom precizan, i tako doveo svoj tim do prednosti od 50:49. Smailagić je ušao u sjajnu seriju poena, a onda je dobio i četvrtu ličnu i morao je da izađe iz igre. Partizan je sjajno igrao treću četvrtinu, a na seriju od 20:2 trener Olimpijakosa je zatražio tajm aut, pri rezultatu 59;51 za crno-bele. Odbrana Partizana izgledala je savršeno u trećem kvartalu u kojem su primili samo 10 poena.

Nekoliko loših odluka je dovelo Olimpijakos do izjednačenja, ali Partizan je na kraju nekim nestvarnim potezima uspeo da se vrati. Panter je napravio grešku tako što je izgubio loptu u pretposlednjem napadu, ali je posle toga Naneli doneo produžetak.

Produžetak je potrajao pošto smo gledali penal završnicu, ali na kraju je tim iz Grčke izašao kao pobednik. Ostaje sporna odluka sudija, da se diskutuje da li je Panter prešao pola u završnici utakmice ili je došlo do sudijske greške.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Janulis Larencakis koji je ubacio 19 poena, Nikola Milutinov je imao 16, uz sedam skokova. U Partizanu su se istakli Kevin Panter sa 17 i Alen Smailagić sa 16 poena.

Posle ovog meča, ekipa iz Humske ima učinak 1-3, a šampion Grčke 2-2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZANIMLJIV RAZLOG: Posle eliminacije u PO, košarkaš Milvokija odbio intervju (VIDEO)

Košarkaši Milvokija zaustavljeni su u prvoj rundi plej-ofa NBA lige. Šampioni iz 2021. godine poraženi su sa 4:2 od Indijane. Jedan...

POVEZANE OBJAVE