Kaminski o dosadašnjim igrama: Još učim pravila

Frenk Kaminski je stigao u Partizan prošlog leta kao jedno od najvećih pojačanja.

Ipak, Amerikanac srpskog porekla još uvek nije pružio ono što se od njega očekuje. On je prvi put u Evropi i još uvek se prilagođava. Na dosadašnjim mečevima u proseku je beležio 6 poena po utakmici uz 2,8 skokova.

Dobro je, imam još mnogo stvari da naučim. Na primer dosta pravila je drugačije, to ste mogli i da vidite , nisam znao da se tehnička greška računa kao faul, da jesam ne bih reagovao na taj način, rekao je Kaminski osvrnuvši se na tehničku grešku koju je dobio u meču protiv Olimpijakosa i dodao:

Moram da zaradim poštovanje ovde, posle će sve biti bolje. Trenutno se osećam kao da sam u svakoj utakmici u problemu sa faulovima. Još uvek se prilagođavam, učim.

Razlika između NBA i evropske košarke je velika.

Drugačije je. Kada osam godina igrate po jednim pravilima, svaka promena je ogromna. Za sada sam odigrao četiri utakmice u Evroligi, imam cilj da postajem sve bolji i boli. Moram da igram i pametnije, što više utakmica budem igrao biću komforniji na terenu.

Rad sa Željkom Obradovićem?

Ne mogu da ga uporedim za nijednim prethonim trenerom jer je jedinstven u načinu na koji vodi tim, sjajan je. Kao trener je veoma intenzivan, najzad ne bi osvojio toliko titula da nije takav. Od nas takođe zahteva mnogom što je odlično. Prema nama je oštar ali se isto tako i bori za nas, volim da igram za njega. Mnogo mi je pomogao u navikavanju, i ima puno vere u mene. Samo pogledajte kako svi reaguju kada on uđe u dvoranu, završio je centar Partizana u razgovoru za Eurohoops.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KK PARTIZAN SPREMA VELIKI POVRATAK!? Miljenik navijača se vraća u crno-beli tabor?

Pre nekoliko dana predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je kako se uveliko radi na pojačanjima i kako bi moglo...

POVEZANE OBJAVE