Partizan ubedljiv u Subotici (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak u Subotici sa ubedljivih 3-0, u okviru 12. kola Superlige.

U ovom trenutku je tim Igora Duljaja, uz utakmicu više, na 7 bodova prednosti na prvom mestu tabele u odnosu na večitog rivala Crvenu zvezdu.

Utakmica se dugo odvijala bez bilo kakvih uzbuđenja i većih šansi. Ni na jednoj strani nije dolazilo do konkretizacije i oba tima su pristupala veoma oprezno.

Domaćin je u nekoliko navrata pokušavao i dugim loptama iz auta, ali nisu bili ni blizu tome da mogu da ugroze gol. Bilo je i kornera sa obe strane, ali nisu prouzrokovali nikakvu opasnost pred golovima.

Nisu kažnjene ni nesigurne reakcije i greške Kerkeza na jednoj, odnosno Ilića na drugoj strani, dok je Kanute u 22. minutu zaradio žuti karton, kada je nepropisno prekinuo polukontru, fauliravši Bjelovića.

Isti igrač mogao je da postane junak u 35. minutu, kada je doneo praktično prvo uzbuđenje na ovom susretu, prodrmavši stativu.

U završnici poluvremena su razmenjeni šutevi na obe strane. Prvo je Stanojev sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola, a zatim je golman Vulić spasao domaće od dobrog šuta Natha. Ipak, prvih 45 minuta su protekla bez golova.

Dulja se odlučio na izmenu u poluvremenu. Nije želeo da rizikuje, a i rešio je da krenuo ofanzivnije, pa je Kanutea, koji je imao žuti karton, zamenio Nemanja Nikolić.

Ritam igre bio je sličan kao u prvom delu. U 57. minutu posle lopte Ćalasana iz auta mogao je da pripreti Todorovski, ali je pogodio spoljni deo mreže iz teškog ugla. Potom je dva minuta kasnije, posle kombinacije Todorovskog i Toševskog, koji je petom asistirao, viđena najbolja prilika za Subotičane, ali je golman Jovanović odbranio.

Nedugo zatim poništen je gol koji je postigao Mihailo Ilić. Posle šuta Zahida, mladi štoper nije uspeo da zahvati loptu i skrene je u gol, ali je ona pogodila stativu i došla do njega. Ipak, pregledom situacije VAR tehnologijom je utvrđeno da je tom prilikom igrao rukom.

Ipak, povela je gostujuća ekipa ubrzo, već u 70. minutu. Posle kornera Nikolić je glavom prosledio loptu iza do Markovića koji je snažnim udarcem doneo rednost od 1-0.

Samo sedam minuta kasnije Zahid je duplirao prednost, kada je uspeo da po prijemu lopte prođe protivničkog igrača i iz neposredne blizine zatrese mrežu. Ponovo se u ulozi asistenta našao Nikolić.

Počeli su golovi da padaju kao na traci. U 81. minutu Saldanja je povisio na 3-0, kada je precizno plasirao loptu u gol pored svog čuvara, nakon akcije Belića i Severine. Ujedno je tako postavljen i konačan rezultat, pošto su mreže mirovale do kraja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SENZACIJA: Brozović se vraća u evropski fudbal i to u velikana koji se želi vratiti na stare staze slave?!

Marcelo Brozović bi nakon samo jedne sezone u Saudijskoj Arabiji mogao vratiti na Stari kontinent i to u klub...

POVEZANE OBJAVE