Radnički sa Zvezdom traži izlazak iz krize

U derbiju četvrtog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog gostuju Crvenoj zvezdi, u subotu, od 20 časova, na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, u Beogradu.

„Crveno-beli“ su trenutno vodeći tim na tabeli Grupe B, a solidne partije pružaju i na evropskoj sceni, uprkos tome što su u dosadašnja tri kola Lige šampiona osvojili samo jedan bod.

– Zvezda je i ove godine zadržala kostur tima iz prethodnih nekoliko sezona. Igraju dugo zajedno, neguju svoj sistem i veoma su opasni, pogotovo na domaćem bazenu. Uz to, doveli su par pojačanja, koja su se dobro uklopila u taj sistem, pa je pred nama izuzetno težak izazov, rekao je Nemanja Stanojević, bek Radničkog.

Sa druge strane, Radnički je u padu forme, eliminisan je iz evropskih takmičenja i ne liči na onu ekipu koja je uoči starta sezone prilično lako osvojila prijateljski turnir Trofej Kragujevca. Na tom takmičenju Kragujevčani su između ostalih savladali i Crvenu zvezdu, ali se mnogo toga promenilo u igrama ovih rivala za ovih mesec i po dana.

– Jesmo ih dobili u tom prijateljskom duelu, koji ništa nije značio, ali smo trenutno daleko od igre koje smo prikazali na Trofeju Kragujevca, dok je sa druge strane Zvezda podila nivo forme. Nalazimo se u rezultatskoj krizi i samo kroz dobru igru u ovakvim mečevima možemo da izađemo iz nje. Moramo da ponovimo igre sa turnira u Kragujevcu i da još više podignemo nivo u odnosu na te mečeve, kako bismo parirali Zvezdi. Posle turnira u Rijeci smo počeli sa teškim i napornim radom i nazirem izlazak iz krize i povratak na pobednički kolosek – zaključio je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE