“U Smederevu nije moglo da se igra, mi se bavimo taktikom, a ne dal e lopta da odskoči u poslednjem momentu”

Fudbaleri TSC u subotu 21. oktobra od 19h gostuju ekipi beogradskog Voždovca u 12. kolu Superlige uz obećanje da će pružiti dobru igru i vratiti se na pobednički kolosek.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić istakao je značaj utakmice sa Voždovcem, s obzirom da se radi o kvalitetnoj ekipi, koja igra dobar fudbal i koja je na tabeli blizu  TSC-a.

Očekujem izvanredan meč dve organizovane ekipe koje u svakom trenutku znaju šta rade. Vidi se da je to ozbiljan klub u kome, bez obzira na promene trenera, filozofija i ideja ostaju isti. Veliki je izazov i zadovoljstvo, ali istovremeno i glavobolja,  spremiti utakmicu protiv Voždovca. Jasni su u svim fazama igre, uvek organizovani i motivisani a pri tom će igrati na svom terenu na kome su izuzetno opasni, rekao je Lazetić. 

O kvalitetu ekipe Voždovca najbolje govori i činjenica da su uspeli, posle više godina, da poraze  Zvezdu i ove sezone je primetno da se kao domaćini osećaju dobro. Lazetić je naglasio i da je njihovom treneru čestitao na tome  kako je obučio  igrače koji su došli u njegovu ekipu u prelaznom roku.

Pred nama je derbi u kojoj nismo favoriti, blizu smo na tabeli, ali mi rezultatski nismo u najboljem periodu. Biće to najteže gostovanje u ovoj polusezoni, obzirom da idemo na njihov teren u momentu kada su jaki. Naravno, to nam je i izazov, imali smo perfektne treninge, energija i motivacija nam ne nedostaju i pozitivnim stavom i igrom pokušaćemo da ostvarimo povoljan rezultat, rekao je Lazetić,

Trener TSC-a se osvrnuo i na neočekivano ispadanje iz Kupa konstatacijom da je realnije to što su na penale izgubili od Smedereva od činjenice da su uzeli bod Olimpijakosu.

Teren u Smederevu skoro da i nije za fudbal i na njemu ne može da se napravi razlika, lako se gubi prednost, pogotovu od ekipe koja se brani. Srećom, sa većinom takvih terena smo za sada završili  i pred nama su bolji, kvalitetni makar kao ovaj sa veštačkom travom na Voždovcu. Na nama je da razmišljamo samo o taktičkim momentima a ne  tome da li će lopta u poslednjem momentu da odskoči, kazao je Lazetić i dodao: 

Tu smo  oko desetog kola kada već mogu da se donose zaključci. Mislim da je naša pozicija izuzetna i da nemamo mnogo problema u igri. U suštini prošlu utakmicu smo odigrali nerešeno, bez da nam je protivnik ozbiljno šutnuo u gol, ali to je fudbal i moramo to da prihvatimo. Svako na svojoj poziciji treba da preuzme odgovornost kako bi došli do rezultata i do toga da sve bude onako kako želimo, zaključio je trener plavo-belih.

TSC  trenutno zauzima 3. mesto na tabeli Superlige Srbije sa 20 bodova dok je Voždovac  5. na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Dončić nosio Dalas, ispao prošlogodišnji vicešampion! (VIDEO)

Sinoć su se u NBA ligi odigrala dva plej-of susreta. Dalas je stigao nadomak polufinala zapada i meča protiv Oklahome....

POVEZANE OBJAVE