Zvezda se kasno probudila u Bolonji, velike brige i zbog povrede Nedovića

Košarkaši Crvene zvezde upisali su treći vezani poraz u Evroligi, pošto su izgubili u Bolonji od Virtusa sa 85-79.

Glavni razlog poraza leži u katastrofalnom šutu tokom prvog poluvremena, a kada se tim Duška Ivanovića probudio bilo je već kasno.

Veoma je loše srpski klub ušao u večerašnju utakmicu. Posle dve ubačene trojke iskusnog Marka Belinelija na startu je domaćin poveo sa 8-2. Na isti način je, na nešto manje od minut i po do isteka prve deonice, Alesandro Pajola doneo dvocifrenu prednost, kada je Virtus vodio sa 21-11.

Ni tu se nisu zaustavili košarkaši italijanskog tima, već je posle ukupne serije od 10-0 prednost uvećana na čak +15 (26-11), novim preciznim šutem van linije 6,75 Pajole. Ipak, do kraja ovog dela Hanga i Mitrović su uspeli da smanje na 26-15.

Šut iz daljine se potpuno okrenuo protiv crveno-belih, pošto je bolonjski tim u prvih 10 minuta ubacio pet trojki iz 7 pokušaja, dok igrači Zvezde nisu bili uspešni nijednom iz sedam šuta iz daljine, dok su do kraja poluvremena uspeli da ubace samo jednu!

Ipak, odlično je srpski tim ušao u drugi deo utakmice, pošto su Hanga, koji je u ovom delu i ubacio jedinu trojku za svoj tim, i Mitrović nastavili svoju seriju koja je na kraju zaustavljena na 11-0, trojkom Šengelije, što su bili prvi poeni domaćina posle gotovo četiri minuta igre u ovom periodu.

Međutim, nakon što je tim Duška Ivanovića smanjio na samo 4 poena manjka (26-22), usledila je još veća kontraserija od 13 poena posle koje su vodili sa 38-22 i tako stekli očas novu najveću prednost na utakmici.

Najviše što je naša ekpa uspela do poluvremena jeste da se spusti na 9 poena zaostatka, a na polovini utakmice domaćin je vodio sa 44-33.

Na sve je dodatnu brigu i probleme prouzrokovala povreda Nedovića, koji je povredio zadnju ložu pri šutu za tri u završnici poluvremena, i odmah pokazao da mu je potrebna izmena. Na klupi se pojavio tek u toku treće četvrtine.

Razlika je održavana manje-više na tom nivou tokom većeg dela treće četvrtine, sve dok u završna dva minuta Gedraitis nije vezao dve ubačene trojke, a potom Nejpir postavio pristojnih 62-55 pred ulazak u poslednjih 10 minuta utakmice.

Za manje od dva minuta već je Zvezda bila ponovo u velikom minusu od 14 poena, posle trojke Lunberga, ali mu je odmah istom merom uzvratio i Nejpir, koji je takođe proradio i ubacio svoju drugu trojku.

Delovalo je da će biti prekasno, ali je usledila serija od 13-3, kojom je posle prve trojke Teodosića (nakon čak šest promašaja) na minut i 18 sekundi do kraja razlika svedena na samo četiri poena. Međutim, nije bilo vremena da se stigne do preokreta ili makar produžetka, pa Zvezda ostaje na samo jednoj pobedi.

Uzalud je na kraju Šabaz Nejpir bio najefikasniji igrač utakmice sa 23 poena, na šta je dodao i 5 asistencija i 4 skoka. Luka Mitrović je ubacio 14 poena uz 4 skoka i 2 asistencije, a Hanga 11 poena uz 5 uhvaćenih lopti. Zanimljiv učinak imao je Džoel Bolomboj, koji je bio blizu dabl-dabla sa 8 poena i 9 skokova, a upisao je i 3 završna dodavanja.

Kod pobednika je Toko Šengelija sakupio 19 poena, 6 skokova i 5 asistencija, a Marko Belineli 15 poena i po 2 skoka i asistencije.

U petom kolu Crvena zvezda će igrati kao gost, ali na mestu gde dočekuje protivnike, pošto sledi Večiti derbi u kom će domaćin biti Partizan. Virtus, sa druge strane, ima na papiru lak zadatak na gostovanju Asvelu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAJU SEZONU IZ SNOVA: Radnički nadomak Evrope, imaju i igrača kola!

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog u 3. kolu plej-ofa pobedili su Lučansku Mladost sa 3:2. U susretu vrlo bitnom za poziciju broj...

POVEZANE OBJAVE