NADOMAK SRPSKOG FINALA: I Đere u polufinalu Štokholma posle revije brejkova, sledi Monfis!

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u polufinale ATP turnira u Štokholmu posle preokreta protiv Čeha Tomaša Mahača i pobede sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6 (7:5) i 6:4.

Na samom startu su teniseri razmenili po brejk, da bi Laslo još jednim uzastopnim došao do 3:1. Ipak, nije sačuvao prednost, dozvolivši protivniku da ga brejkne još dva puta i povede u setovima.

Nije mnogo drugačije protekao ni početak drugog dela igre, kada su u prvih pet gemova viđena četiri brejka, a potom još po jedan sa obe strane, posle kojih se otišlo u tajbrejk. Tamo je Đere bio uspešniji sa 4 mini-brejka koja je napravio, nasuprot 3 oduzeta njegova servisa od strane Čeha.

Odlučujući set je bio potpuno drugačiji, pošto je u njemu jedini brejk načinio teniser iz Sente kada je poveo sa 4:3, a potom u narednom servis-gemu spasao dve brejk-lopte i kasnije stigao do pobede i plasmana u polufinale.

Tamo se pridružio zemljaku Miomiru Kecmanoviću, koji je ranije danas ostvario isti uspeh nakon što mu je domaći teniser Imer predao meč u drugom setu.

Tako se možemo nadati srpskom finalu u Švedskoj. Za to je potrebno da Laslo savlada prekaljenog i harizmatičnog Francuza Gaela Monfisa, a da Miomir bude uspešniji od Rusa Pavela Kotova, koji je tek 109. igrač sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazetić zadovoljan nakon pobede: To je za moje igrače velika stvar

Fudbaleri TSC-a pobedili su Partizan rezultatom 2:1 u okvikru 32. kola Superlige Srbije u Humskoj Nakon pobede svoje viđenje utakmice rekao je trener...

POVEZANE OBJAVE