NIJE SAMO FUDBAL: Sprema se ogromna investicija, Arapi ulaze u još jedan sport

Saudijska Arabija ulazi polako u svet tenisa.

Nedugo pošto je potvrđeno da će Novak Đoković i Karlos Alkaras igrati na egzibiciji Rijad kup 26. i 27. decembra, pojavila se još jedna bitna informacija.

Predsednik Teniske federacije Italije, Anđelo Binagi, otkrio je za list Korijere delo Sera da će Saudijska Arabija od 2025. godine dobiti i turnir Serije 1.000.

-Pokušavam da ubedim Gaudencija, predsednika ATP, da tenis nije kao drugi sportovi. Saudijska Arabija je možda atraktivno tržište, ali priče koje funkcionišu, kao naša, moraju da se zaštite. Ne smete da se plašite da će Saudijska Arabija napraviti paralelnu strukturu, kao u golfu. I nadam se da će Masters 1.000 koji će im ATP dati da održavaju od januara 2025. godine, možda u kombinaciji sa WTA, biti dovoljan da zadovolje svoju želju u tenisu. Sezona će počinjati tamo. Revolucija, svakako. Ali ATP finale mora da ostane ovde, rekao je Binagi, koji je najavio da će se svim silama boriti da ATP Finale ostane u Torinu.

Njegov komentar je naišao na brojne reakcije.

Popularni teniski portal “Punto de Break” i njegov urednik Hoze Moron, ubrzo su prokomentarisali objavu Binagija.

Pogledajte šta kaže. On ne pretpostavlja. On potvrđuje. On kaže da će Gaudenci, predsednik ATP dati Masters 1.000 Saudijskoj Arabiji, poručio je Moron.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE