UZBUDLJIVO NA MARAKANI: Uvertira za Lajpcig, padali autogolovi, Mijatović za trijumf Zvezde! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfovali su protiv Javora 3:2 u 12. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli su ponovo pokazali nedostatke u odbrani primivši dva gola, ali su trijumfovali pred gostovanje u Ligi šampiona.

Crveno-beli su na početku imali inicijativu ali bez konkretne prilike. Stamenić je prvi šutirao ga golu gostiju, ali pravo u Manojlovića.

Zvezda je najbolju priliku imala u 11. minutu. Posle ubacivanja Kange, Olainka je pogodio prečku. Ipak, domaćini su poveli pet minuta kasnije.

U pitanju je autogol u 16. minutu Đorđa Skoka. Pokušao je da izbaci loptu nakon ubacivanja Ivanića za Olainku, ali ju je smestio u sopstvenu mrežu.

Šerif Endiaje nastavio je sa serijom promašaja iz izglednih situacija. U 24. minutu je nakon udarca glavom pogodio stativu. Javor potom umalo u 27. minutu da postigne novi autogol preko skoka. Onda je Ivanić imao dve prilike pogodivši između ostalog i prečku.

Zvezda je bila nadmoćna u prvih 45. minuta. Propustili su priliku za ubedljivije vođstvo i sa minimalnim odlaze na odmor crveno-beli.

Nastavili su agresivno i na početku drugog dela, ali bez uspeha nakon prvih 5 minuta. Gosti iz Ivanjice su uspeli da izjednače. I u ovom slučaju je bio autogol, ali Nasera Đige u 52. minutu.

Vrlo brzo je domaćin vratio prednost. U 55. minutu pogodio je Piter Olainka.

Tim iz Ivanjice kasnije stiže do novog izjednačenja. Strelac je u 65-om bio rezervista Bosić. I tu je bio kriv Naser Điga koji je zakasnio.

Tim Baraka Bahara je imao odgovor na to i poveo sa 3:2. U 78. minutu pogodio je Jovan Mijatović. Vezao je drugi pogodak nakon onog u Kupu protiv Trajala. Odlično je iskoristio centaršut Mirka Ivanića.

Katai je posle toga propustio zicer da definitivno reši meč. Zvezda ima i dalje -4 u odnosu na Partizan koji je prvi. Javor je deveti na tabeli.

Crvena zvezda – Javor 3:2 (1:0)

Skoko (ag.) 16′, Olainka 55′, Mijatović 78′ – Điga (ag.) 52′, Bosić 65′

Crvena zvezda: Glazer ,Điga, Mijailović, Dragović ,Nedeljković, Stamenić, Kanga, Lučić, Ivanić, Olajinka, Endijaje

Javor: Manojlović, Kopitović, Tojčić, Skoko, Miletić, Dukure, T. Petrović, Eliomar , Gojković, Dolmagić , Bajere

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos: Srećni smo što se vraćamo utakmicama

Košarkaše Crvene zvezde očekuje susret protiv Mege, a trener Janis Sferopulos je izneo očekivanja pred ovaj meč. Zvezda je u...

POVEZANE OBJAVE