Dominacija Barselonine škole: Ćavi oktrio tajnu uspeha

Fudbaleri Barselone su na svom terenu pobedila Atletik iz Bilbaa rezultatom 1:0 u utakmici 10. kola španskog prvenstva.

Pobedonosni gol postigao je 17-godišnjak Marku Gujuu. On je ušao u igru u 79. minutu, da bi posle samo 33 sekunde postigao pobedonosni gol. Nakon meča mladog fudbalera prokomentarisao je trener Barselone Ćavi-

-Rekao sam Marku Gijuu: ’Imaćeš jednu šansu, budi spreman’. I bio je. Imao je jednu šansu i dao je gol. Uvek nastojimo da budemo pozitivni sa našim igračima, da im ulijemo samopouzdanje. Samo 17 godina, ali vidim da su spremni. To je njihova razlika u odnosu na moju generaciju – žele da igraju, nisu uplašeni, rekao je trener Barse Ćavi i dodao:

Vidim to na njihovim licima – video sam Gaviju, Baldeu, Laminu, Ferminu i sada sa Markom: kada im tražimo da igraju za prvi tim, svi su spremni, imaju takav karakter, hrabri su. Moraju da budu hrabri, mučimo se s povredama, a pobeda nam je bila potreba. Morali smo da preuzmemo veći rizik, a on je dobro dete, naporno radi i spreman je.

Giju je u Barseloni je još od svoje sedme godine, a za reprezentaciju Španije do 17 godina dao je osam golova na 12 utakmica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KK PARTIZAN SPREMA VELIKI POVRATAK!? Miljenik navijača se vraća u crno-beli tabor?

Pre nekoliko dana predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je kako se uveliko radi na pojačanjima i kako bi moglo...

POVEZANE OBJAVE