Sferopulos posle debija na klupi Zvezde pričao o Ivanoviću, pojačanjima, promenama, derbiju

Crvena zvezda je ostvarila prvu pobedu sa Janisom Sferopulosom na klupi.

Pobeđen je FMP u Železniku, a posle meča novi trener crveno-belih je istokao zadovoljstvo što je u Beogradu i pohvalio je svog prethodnika Duška Ivanovića.

Pre svega želim da kažem da mi je drago što sam trener Crvene zvezde. Ovo je veliki klub. Sve se desilo mnogo brzo. Imam veliko poštovanje prema Dušku Ivanoviću koji je sjajan trener i čovek. Ekipu je ostavio u dobrom stanju. Moramo da pokažemo da smo tim i kada je dobro i kada je loše, započeo je Sferopulos konferenciju za novinare posle meča.

Za meč u Železniku nije bilo velikih priprema.

Igrači su morali da se prilagode na novog trenera. Ovo je četvrti put zaredom da preuzimam ekipu u toku sezone. Igrači moraju da se naviknu šta želim. Trenirali smo samo jednom i veoma sam zadovoljan šta sam video. Pokazali smo dobre stvari u napadu, u odbrani moramo još neke stvari da unapredimo. Imaćemo još treninga. Bitno je da smo pobedili. FMP je dobra ekipa, igra sa dosta energije., rekao je Grk i dodao:

Šaljem poruku našim navijačima da želimo njihovu podršku i da ima još mnogo utakmica do kraja.

Na pitanje šta treba da se promeni u igri bivši trener Olimpijakosa i Makabija je bio jasan.

Kao prvo hoću da igramo brže. Da iskoristimo dobru odbranu i da postižemo lake poene. Svi trebaju da budu sinhronizovani. U odbrani želimo da unapredimo sve aspekte igre, iaoko je ona prilično dobra. Ima da se radi na detaljima. Ne moramo ništa posebno da promenimo. Ne možemo da im damo mnogo informacija pa da menjamo radikalno. Verujemo u postavljeni sistem, pa ćemo ga menjati vremenom prema mojoj filozofiji.

O promenam u igračkom kadru.

Znao sam da je roster kompletiran i verujem svim igračima. Želim da se svi borimo do kraja. Fokusiran sam na tim koji imam, rekao je i posebno izdvojio jednog igrača za dobru igru u Železniku:

Veoma sam zadovoljan Jagom večeras. Doneo nam je mnogo rešenja na terenu. Danas je odgovorio veoma dobro na ulogu koja mu je dodeljena.

Branko Lazić se povredio na samom kraju meča.

Ima veliki bol u rebrima, deluje ozbiljno. Čekamo doktore da nas izveste.

Simonovi ć i Nedović su izostali sa ovog meča.

Simonović je imao virus, trebao je da igra danas, ali je izgubio dosta snage. Biće to dobro. Nedović ide na terapije i znaćemo kakava je situacija.

Upitan je Sferopulos za kraj da li je hrabrost ili ludost što je došao u Zvezdu pred dva velika derbija sa Partizanom.

Hrabro. Da sam želeo da se plašim, ostao bih kući, kroz osmeh je rekao Sferopulos.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE