Uspešan start Sferopulosa: Zvezda se mučila ali ipak došla do pobede protiv FMP-a

 U meču četvrtog kola ABA lige, košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP rezultatom 83:72.

Dobro su i jedni i drugi ušli u meč, poetirali su  Gedraitis i Nejpi, a zatim je trojku upisao i Teodosić. Prva četvrtina završena je 21:16 u korist Zvezde. U nastavku je FMP zaigrao nešto bolje, smenjivali su se poeni i sa jedne i sa druge strane, usledila je serija Hange, a Zvezda je konstantno održavala prednost.

Usledili su i agresivni napadi FMP-a, nekoliko promašaja, a onda poeni Stepanovića sa linije penala, 29:35.

Prvi put je FMP odigrao zonsku odbranu, ali je Davidovac izborio dva penala, koja je i iskoristio. Čim se malo ubrzala igra i čim je Zvezdina odbrana lako kapitulirala, novi trener crveno-belih Janis Sferopulos zatražio je tajm-aut, 33:39.

Na poluvreme je Zvezda otišla sa prednošću 41:33. Prve poene posle kontre u nastavku ubacio je Gedraitis, zakucavanjem.

U nastavku je usledila serija 4:0 FMP-a preko Stepanovića (1/2 bacanja) i Simovića (trojka), 37:45. Zvezda je održavala prednost preko Nejpira. FMP je uspeo da priđe na pola koša zaostatka u ovom kvartalu, ali su gosti ubrzali u finišu i preko Ilića i Jaga dos Santosa se ponovo malo “odlepili”, na 56:61 koliko je bilo u trećoj deonici.

FMP je do prvog vođstva na meču stigao posle trojke Ostina Luka, 63:62. Bili su to njegovi prvi poeni u dresu “pantera”. Ipak Zvezda je uspela ponovo da se odmakne, Jago je postigao važnu trojku za svoj tim, za 67:70. Usledila je neizvesna završnica ali Zvezda je uspela da napravi seriju 10:0 i privede meč kraju. Rezultat na kraju meča je bio 83:72.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lučić otkrio gde želi da nastavi karijeru

Srpski košarkaš Vladimir Lučić je poslednjih 8 godina član Bajerna iz Minhena. Ove sezone je imao problema sa povredama,...

POVEZANE OBJAVE