Hanga izneo očekivanja pred derbi: Zbog ovoga sam potpisao za Zvezdu

Prvi večiti derbi u Evroligi igra se u četvrtak, a domaćin je Partizan. Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je izneo očekivanja pred ovaj meč.

-Jako smo uzbuđeni zbog utakmice koja dolazi, spremamo se za to, pogotovo jer nas čekaju vezani derbi mečevi. Oba duela su jako bitna za nas, ali naša situacija je, ne mogu da kažem komplikovana, ali prošli smo kroz promene proteklih dana. Sada pokušavamo da se adaptiramo na novog trenera i sistem, imamo malo vremena za to i nemamo mnogo vremena za neke velike promene. Sada radimo na nekim stvarima u odbrani i napadu, nadam se da možemo do pobede, rekao je Hanga.

Upitan je bio i da prokomentariše razlike sadašnjeg i prošlog trenera.

-Imao sam mnogo trenera u karijeri i svaki je drugačiji. Svako ima drugačiji karakter i zahteve. Najvažnije kod obojice trenera je to da traže maksimum u odbrani i napadu. I dalje smo tek nekoliko dana zajedno, ali znamo da je to trener koji je dva puta igrao finale Evrolige, trenirao na najvišem evropskom nivou, vodio je velike organizacije. Ima veliko poštovanje od strane igrača, rekao je Hanga, a potom dodao:

-I dalje smo malo vremena zajedno, ali vidi se da Sferopulos sada želi drugačije petorke na terenu, ima ideje koje želi da sprovede u delo. Svaki dan biće određenih promena, uradili smo zajedno praktično dva treninga, biće još jedan do utakmice.

Prokomentarisao je i atmosferu koja će njegov tim dočekati u Areni.

-Imao sam već nekoliko puta priliku da igram pred navijačima Partizana. Poslednji put u plej-ofu Evrolige prošle sezone, atmosfera je bila sjajna, ali sada se samo fokusiramo na utakmicu, male stvari, na tim. U međuvremenu ćemo uživati u igri i utakmici. Svi želimo da igramo ovakve utakmice, zato sam i potpisao, da bih igrao ovakve mečeve. Biće nešto što ću pamtiti do kraja karijere, zaključio je Hanga.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE