Partizan na krilima velikog preokreta, Zvezda opet doživela “Žalgiris”

Košarkaši Partizana došli su do velike pobede protiv Crvene zvezde 88 :86 u 5.kolu Evrolige.

Partizan je mnogo bolje otvorio utakmicu i izabranivi Željka Obradoviča su doslovno leteli po terenu. Nizače su kontre jedna za drugom i očas pisla je bilo 17:2 za crno-bele.

Crveno-beli su bili potpuno pbezglavljeni skoro 8 minuta dok Adam Hanga nije postigao trojku za 17:5 i od tog trenutka se gosti bude. Posle trojke Teodosića su spustili na 20:13, ali je Ledej u poslednjoj sekundi postavio rezultat posle prvih 10 minuta na 22:13.

U drugom periodu smo gledali igru gde su obe ekipe tražile postavljene napade i tu su se crveno-beči bolje snašli. Spuštali su gosti prednost malo po malo i posle slobodnih bacanja Nejpira stigli do 26:25.

Tu se Partizan konsolidovao napadački naredna 4 napada su pogodili četiri uzastopne trojke. Međutim, nisu napravili prednost. Crvena zvezda ih je uporno pratila i posle polaganja Nejpira na 5 sekundi pre kraja poluvremena pistavila 42:42 za odlazak na veliki odmor.

Treći period je u potpunosti pripao gostima. Ovoga puta su uspostavili i odbranu i Partizan se mnogo mučio sa šutem sa polu distance gde su nekoliko puta potpuno podbacili ispod koša.

Sa druge strane se priključio Jago Dos Santos koji je sa dve vezane trojke doneo +10, a onda se nadovezao i Gedraitis sa 5 vezanih poena za 53:65 pred poslednjih 10 minuta.

Poslednji period je krenuo dobro po Zvezdu, koja posle trojke Jaga dolazi do maksimalnih 13 poena viška, ali posle toga Partizan pravi seriju 7:0 i trojkom Pantera spušta na 62:68 na nešto više od 6 minuta pre kraja.

Posle tajma auta Zvezda opet dolazi do 11 poena viška posle dobre sekvence Bolomboja i koša Teodosića, ali Partizan se nije predavao i sa novom mini serijom 4:0 opet je dostižnih 68:75 na oko 4 minuta pre kraja.

Tu se posle tajm auta budi Aleksa Avramović koji vezuje 7 poena i na 2 minuta do kraja imamo dramu 75:77 za crveno-bele.

nastavili su crno-bečinu dobrom ritmu i posle trojke Dožira dolaze do vođstva 80:79. Avramović posle povećava na 83:80, a Miloš Teodosić promašuje čak 3 od 5 penala u završnici i Partizan je bio nadomak velike pobede. Avramović je promašio trojku na 84:81, a Teofosić na 11 sekundi pre kraja ubacuje dva penala za 84:83.

U penal završnici Partizan je bio mirniji i na kraju slavio 88:84.

Kod Partizana Avramovič 14 poena, Jaramaz 12, Ledej i Kaminski po 11. Kod Zvezde Bolomboj 16, Nejpir 14.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON SVETSKOG ZLATA: OI su poslednji izazov za Herberta sa Nemcima!?

Košarkaška reprezentacija Nemačke dominantno je osvojila prošlogodišnje svetsko prvenstvo. U finalu su savladali selekciju Srbije. Takmičenje završili bez poraza predvođeni...

POVEZANE OBJAVE