Srpski repreznetativci na udaru: Neki hoće da napreduju, neki ne i ostanu gde jesu

U Torinu i ove sezone su tri srpska reprezentativca – Vanja Milinković-Savić, Ivan Ilić i Nemanja Radonjić.

Srpski golman je standardan u prvoj postavi “Bikova”, dok se veznjak i krilo muče sa formom. Radonjić je u posebno lošoj poziciji posle sjajnog starta i u poslednjim mečevima nije ni u protokolu trenera Ivana Jurića.

U ovom momentu razmišljam o drugačijim izborima. Kada se maksimalno potrošiš na nekog igrača, onda očekuješ najbolje od njega. To sada nije slučaj. Nisam srećan zbog toga i to su stvari kojima treba da se bavim. Prihvatam odgovornost i shvatam gde sam pogrešio. Ako moram da napravim drugačije izbore, trudiću se da negativu pretvorim u pozitivu. Znam da su oni dobri igrači, ali u ovom trenutku ne pružaju dovoljno, rekao je Jurić.

Novinari u Torinu su posebno insistirali da znaju kakav je status Ivana Ilića.

Igrači imaju uspone i padove, imaju ramišljanja koja nekad izraze, nekad ne. Moje fundamentalno razmišljanje je da svaki igrač mora da bude svestan mana i vrlina kako bi napredovao. Ako neko hoće sa napreduje, ovde kod nas ima sjajne primere Bonđorna, Ričija i Šursa koji su se mnogo poboljšali. Šurs je težak, ali je postao svestan mana i eliminisao ih. Neki ljudi to razumeju u ranijim fazama i naprave bolje karijere. Onda prođu bolje i na finansijskom planu. Neki ne razumeju i ostanu tu gde jesu.

Za razliku od Ilića i Radonjića, Milinković-Savić je dobio pohvale hrvatskog trenera.

Imao je i on pozitivne i negativne periode. Kada izaberete mladog golmana koji nigde nije branio, trener je svestan da će proći kroz težak period. Ali, iskreno mislim da će Vanja uspeti. Vidim kod njega želju i mentalnu snagu kada se suočava sa negativnim stvarima. Sa golmanima morate da imate strpljenja, ali za Vanju sam uveren da će biti još jači, završio je Jurić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE