Trajković pred Spartak: Da nam svaka utakmica bude spektakl

Fudbalski klub Radnički iz Niša ugostiće u 13. kolu Superlige Srbije ekipu Spartaka iz Subotice. Meč na Čairu zakazan je za subotu od 18:30.  Značaj ove utakmice prema rečima trenera Nikole Trajkovića veliki je, pa ekipa istu dočekuje maksimalno koncentrisano i motivisano.

Utakmicu koja dolazi okaratkerisao bih kao meč sezone, jer on može da nam odredi dalji tok prvenstva. Pobedom protiv Spartaka mi bismo se vratili u realnu trku za plej-of. Odmah nakon Lučana okrenuli smo se novom protivniku i svaki dan govorim igačima koliko je ova utakmica važna. Kada sam došao, rekao sam da želimo da igramo fudbal i da nam svaka utakmica bude spektakl. Da bi došli do toga važno je i da nismo u opasnoj zoni. Ovo je za nas ključna utakmice i pobeda može biti veliki vetar u leđa za nastavak sezone, istakao je šef stručnog štaba Nikola Trajković, a zatim prokomentarisao narednog protivnika.

To je sistem sličan našem  3-4-3, mada su neke utakmice odigrali ekstremno defanzivno, kao protiv Partizana, gde su u niskom bloku stajali 5-4-1. Moramo da budemo strpljivi, ne možemo da očekujemo da se utakmica reši u prvih 10, 15, 20 minuta. Gol za pobedu daje se i u devedesetom. Ne smemo da uđemo u nervozu, ali pre svega u utakmicu moramo da uđemo agresivno, sa većom željom od protivnika. Moramo da uđemo motivisani, kao u drugo poluvreme protiv Mladosti, a da ne ponovimo prvo.

Niški tim nije odigrao najsjajnije prvih 45. minuta protiv Mladosti, kako Trajković ističe nije trenutak za kritike.

Najlakše je reći prvo poluvreme je bilo loše, ali mi imamo i Partizan koji je prvi na tabeli, a iza sebe ima nekoliko katastrofalno odigranih prvih poluvremena, pa su u nastavku uspeli da preokrenu. Niko ne može da bude energetski na visini u svakoj utakmici. Ipak, protiv Spartaka moramo.

Govorio je strateg Radničkog i o kadrovskoj situaciji.

Petrov je povređen, a u sastavu neće biti ni Zeca. On je obnovio povredu ukrštenih ligamenata i 99 odsto za njega je sezona zvršena. Takođe imamo problem i sa Bakićem koji ima stomačni virus. U tim se, iz povrede vraća Andreja Stojanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE