ABA: Partizan ponovo slavio protiv Zvezde!

Košarkaši Partana su slavili i u ABA ligi protiv Crvene zvezde samo u 4 dana. Ovoga puta su slavili

Za razliku od utakmice u Evroligi, Vrvena zvezda je bolje započela meč. Bili su crveno-beli koncentrisani i ciljano su napadli slabosti Partizana. Bolomboj je ponovo bio dobar, kao i pre nekoliko dana, a priključio mu se Gedraitis sa 8 poena u tom periodu. Posle prvih 10 minuta je bilo 16:24 za goste.

U drugom poluvremenu Partizan je doslovno zgromio Zvezdu. Radili su domaći šta su hteli, postizali lake poene i vrlo brzo su preveči posle trojke Kaminskog.

Nisu stali ni u finišu i posle trojke Dožira su stigli do maksimalnih 11 poena prednosti 47:36. U drugih 10 minuta je rezučtat bio 30:11 za Partizan.

Treća četvrtina je bila jako čudna. Počela je tako pto je Partizan radio pta je hteo i brzo došao do maksimalnih 19 poena prednosti. Bili su napadački raspoloženi crno-beli, ali je i Zvezda koliko toliko održavala da crno-beli ne odu na daleko veću razliku. Nejpir se probudio napadački i počeo da topi prednost Partizana da su na kraju čak gosti spustili na minus 9 – 72:63.

U četvrtoj četvrtini viđena je igra koš za koš, Zvezda je pretila, ali je Partizan odbijao te napade i prednost držali između 6 i 9 poena.

Uzavršnici kao i u Evroligi ponovo se pojavio Aleksa Avramović koji je “zaključao” utakmicu u korist Partizana. U penal završnici je bilo pitanje samo kojim rezultatom će se meč završiti – 98:87.

Najefikasniji kod pobednika bio je Kaminski sa 22 poena, Avramovićnje ubacio 13. Kod Zvezde Nejpir 23, Geidraitis 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Hauard ima dve ponude za nastavak karijere

U četvrtak je mnogo vesti stiglo vezanih za Markusa Hauarda. Prvo je zvanično dobitnik nagrade "Alfonso Ford" za najboljeg strelca...

POVEZANE OBJAVE