Obradović burno o “kockanju” njegovih igrača, Zvezdi, o dolasku Kabokla: Igračima izgleda interesantnije u NBA

U Partizanu je vreme za slavlje posle dobijenog drugog “Večitog derbija” u samo četiri dana.

Druga pobeda je došla u ABA ligi gde je Partizan imao moranje posle kiksa sa Megom proteklo kolo.

Posle četiri dana, ponovo fantastična atmosfera. Nije lako igrati u kratkom periodu dve utakmice protiv istog tima, ali, tako je žreb napravio. Ono što smo probali da uradimo u pauzi je da vidimo ko može da igra, izašli smo sa 11 igrača, to dovoljno govori u kakvim problemima se nalazimo. U četvrtak putujemo u Baskoniju, znamo da je promenjen trener i da imaju kadrovske probleme, rekao je Obradović i dodao:

Odlična utakmica, Zvezda je dobro otvorila meč, mi smo se vratili u drugoj deonici. U trećoj četvrtini su nam se dogodile neke greške, koje nam se ponavljaju. Na kraju krajeva, uspeli smo da pobedimo, važan trijumf. Drago mi je zbog prijateljske atmosfera između timova na parketu.

Trener Partizana je burno reagovao na konstataciju novinarke da se “Partizan kocka u pojedinim trenucima na terenu”.

U sredu ću da kažem igračima šta ste rekli. Reći ću im da se ne kockaju, klackaju i da igraju košarku. Da li neko stvarno misli da Partizan izađe na teren da se kocka i klacka, ili je nešto i do kvaliteta protivnika. Ja prozivam svoje igrače, jer ih mnogo volim, ali nisam tatica i mamica da im kažem bravo. Budite sigurni da se niko ne kocka. Ne možemo da očekujemo da će svaki naš šut biti koš. Da li je to realno? Imaju kvalitet, imaju Nejpira, Gedraitis je najbolji šuter Evrolige. Moji momce rade i bore se i uvek će imati podršku na mene. Mogu da se ljutim više nego vi, za mene je ovo stvar koncentracije – to je cela suština.

Doužer i Kaminski deluju odlično u poslednjih nekoliko utakmica.

Imao je fantastičan broj asistencija i odigrao je izvanrednu utakmicu. Imali smo samo dve nedelje treninga i krenuli u sezonu, treba vremena da se priča i da se radi sa njima. Ono što se od Doužera traži je agresivnost u napadu, a odličan je i u odbrani. Bitno je da se on uklapa u ono što je naša filozofija. I Kaminski je neko ko ima ogromno iskustvo i naravno da svaki igrač ima vrline i mane. Mi pokušavamo da sakrijemo sve te mane. Ima Kaminski dosta vrlina, za razliku od tih mana. Lesor i Kaminski ne mogu da se porede, nemaju nikakve veze jedno sa drugim.

O dolasku Bruna Kabokla?

Zoran Savić i ja smo pričali o nenormalnom broju igrača, svakom igraču su skenirane i mane i vrline. Na koga god smo pomislili da je to možda taj igrač, nije postojala šansa da se nešto uradi. Možda je u NBA ligi interesantnije igračima, ne znam, završio je trener Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EKSPLOZIJA KEŠ NAGRADA: Preuzmi deo fonda od čak 2.400.000 DINARA!

Expanse Eksplozija u Meridianu ulazi u foto-finiš! Polako se približavamo završnoj fazi promocije EXPANSE EKSPLOZIJA u Meridianu. Iskoristite jedinstvenu šansu,...

POVEZANE OBJAVE