ZAJEDNIČKI RAD: Selektori rukometaša i rukometašica imali bitnu poruku

Rukometaši Srbije će se u okviru EHF nedelje nacionalnih timova, protiv Slovenije pripremati za predstojeće EP u januaru 2024. godine.

Selektor Đerona već je odredio spisak igrača za te utakmice. U svom radu neće biti sam, jer mu se priključio i selektor ženskog nacionalnog tima Uroš Bregar.

Naše dame očekuje učešće na Svetskom prvenstvu, a potom i nastavak kvalifikacija za Evropsko.

Ovo je bio prirodan sled okolnosti. Kada smo se sreli poslednji put, rekao sam mu da kad god smo u Staroj Pazovi, da je dobrodošao da se pridruži. Iskoristićemo i vreme van treninga uz kafu, da razmenjujemo stručna mišljenja i ideje. Deo smo istog tima, iste kuće i razmena znanja će koristiti svima. Jasno je da nema mesta kalkulacijama i štednji bilo koje vrste u prijateljskim utakmicama. Poslednja tri susreta protiv Slovenije završila su se u našu korist, tako da i od protivnika očekujemo da će pokušati da se ”osveti”. Ekipa Slovenije kao i mi ima samo tri nedelje priprema za Euro uzimajući u obzir da je ovo prva od tri. Naredna će biti u decembru i zatim finalna u januaru. Nemamo vremena za gubljenje, grupa koja nas očekuje na prvenstvu je teška, ali sa ovom generacijom se temeljno radi duže vreme, sada je momenat za finese, taktiku i da se probaju neki novi igrači. Neki igrači su promenili sredine, neki uloge i sve to treba uzeti u obzir pred Nemačku, rekao je španski stručnjak.

U okviru ove prakse slovenački trener naših dama je rekao:

Sada kako nisam angažovan u klubu imam više vremena koje koristim da provedem u Srbiji. To vreme mi prvenstveno omogućava da pogledam utakmice domaćeg prvenstva jer dosta igračica koje su kandidati za Svetsko prvenstvo igraju u domaćim klubovima. Takođe, ove nedelje će i juniorke biti u Staroj Pazovi, sve to su motivi da budem ovde, pored prilike da radim i sarađujem sa Đeronom. Sredine u kojima će se odigrati susreti dve reprezentacije su rukometne i biće mi drago da vidim sve te ljude. Muški rukomet je na mnogo višem nivou od ženskog i zahvalan sam na svim lepim rečima koji prate moj rad, ovde sam ipak da dodatno naučim i prepišem sve što se sprovesti kroz moju reprezentaciju može. Devojke su vrlo ozbiljno pristupile svim zadacima. Mlade devojke su gladne znanja, nemam vremenske limite kad ih treniram, među iskusnijim igračicama vidim želju da se pomogne mlađim, iako su po godinama sve mlade. Želim da radim na različitim segmentima igre sa devojkama i da ono što ja mogu da doprinesem, ostavim u ovoj selekciji. Srbija jeste prvi put završila utakmicu sa Turskom bez pobede, ali ne mislim da je rezultat loš. Mislim da je važan za iskustvo i za sve ono što nas dalje čeka prvo kroz turnir u Španiji, a zatim i na samom Svetskom prvenstvu. Devojkama ne treba stvarati pritisak, ali treba im dati podršku i verovati u njih kako bi se plasirale na Evropsko prvenstvo što je naredni cilj, zaključio je Bregar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE