Baskonija priprema svečanost pred duel sa Partizanom!

Košarkaši Partizana u okviru Evrolige gostuju Baskoniji, a uprava kluba iz Vitorije je odlučila da se ”zahvali na saradnji” dosadašnjem treneru Đoanu Penjaroji.

Njegovo mesto zauzeo je Duško Ivanović, samo desetak dana posle odlaska iz Crvene zvezde, pa će duel sa Partizanom ostati upamćen kao njegov povratnički debi na klupi Baskonije, gde je već radio u tri mandata u protekle dve decenije.

Kako je saopštio klub, meč u Vitoriji imaće i svečarski karakter, jer je danas najavljeno da će pred početak ovog susreta biti povučen dres Luisa Skole, legendarnog Argentinca koji je ostavio dubok trag u Baskoniji.

-Luis Skola će se vratiti na teren gde je toliko uživao tokom sedam sezona koliko je bio deo našeg tima. Onaj koji je bio kapiten tima koji je osvojio ACB ligu (01-02), tri Kupa kralja (01-02, 03-04 i 05-06) i tri Superkupa (05, 06 i 07), pored tri plasmana na fajnal-for Evrolige (05, 06 i 07).

Pre 23 godine, 22. oktobra 2000. Argentinac je debitovao kao baskonista protiv Huventuda. Od tada je branio boje našeg kluba u ukupno 447 utakmica, 303 u ACB i 144 u Evroligi, čime je postao četvrti igrač u istoriji kluba sa najviše nastupa.

Skola, jedan od najprepoznatljivijih igrača kluba, biće glavni akter najavljivanja utakmice protiv Partizana. Posle velikih ovacija iz Buesa Arene, njegova majica će biti skinuta i zauvek će ostati na vrhu paviljona Zurbano, saopšteno je na zvaničnom sajtu Baskonije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZBOG GOSTUJUĆIH NAVIJAČA: Neočekivan potez jednog od vlasnika File

Košarkaši Filadelfije gube od Njujorka sa 3:2 u seriji prve runde plej-ofa NBA lige. Već u noći između četvrtka i...

POVEZANE OBJAVE